Ωραιόκαστρο: Αιμοδοσία ΕΠΩΦ & παράκληση του προέδρου της να μην χρησιμοποιούνται τέτοιες εθελοντικές δράσεις για πολιτικές αντιπαραθέσεις [video]

5η Αιμοδοσία απο την Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων σήμερα το πρωί στο Κονταξοπούλειο στα γραφεία του συλλόγου. Μέχρι την στιγμή που έκανε ρεπορτάζ το avatonpress.gr, αλλά όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της Ένωσης κ Ηρακλής Τσακαλίδης η προσέλευση ήταν μικρή τις πρώτες ώρες, θετικό όμως ήταν το στοιχείο των νέων εθελοντών που προσήλθαν να δώσουν αίμα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης εξέφρασε επίσης παράπονο προς την δημοτική αρχή μια και όπως δήλωσε, τον ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι της αιμοδοσίας ότι όταν ρώτησαν τους υπευθύνους του δήμου γιατί δεν γίνεται  η αιμοδοσία του δήμου και της ΕΠΩΦ απο κοινού εκείνοι αρνήθηκαν με το αιτιολογικό ότι "δεν θέλει η ΕΠΩΦ".

Ο πρόεδρος της ΕΠΩΦ, όπως τόνισε, απο 4/10/2012  (αρ πρωτ. 24) έχει στείλει αίτημα για την οργάνωση κοινής αιμοδοσίας με τον δήμο Ωραιοκάστρου αλλά απο την πλευρά του δήμου η απάντηση (αρ πρωτ. 32468/24-12-2013) ήταν ότι γίνεται τροποποίηση του καταστατικού της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Το πρόβλημα επιβεβαίωσε σε συνομιλία μας και η αρμόδια προισταμένη της αιμοδοσίας απο το Θεαγένειο νοσοκομείο, που βρίσκονταν σήμερα το πρωί  στα γραφεία της ΕΠΩΦ.

σχόλιο avatonpress.gr: Απο τα έγγραφα όντως προκύπτει ότι λογω τροποποίησης του καταστατικού δεν δόθηκε μια ικανοποιητική απάντηση απο την πλευρά της δημοτικής αρχής. Το γιατί το γνωρίζουν οι ίδιοι.
Μήπως όμως θα πρέπει επιτέλους να μείνουν στην άκρη αντιπαλότητες και μικροπολιτικά συμφέροντα και να γίνονται κοινές δράσεις για το καλό των δημοτών; Διαφορετικά οι δύο αιμοδοσίες, με τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα σε όλα τα νοσοκομεία, τις διαθεσιμότητες, τις μειώσεις του προσωπικού θα οδηγηθούν σε κατάργηση λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Δείτε τις δηλώσεις και τα έγγραφα που μας έδειξε ο πρόεδρος της ΕΠΩΦ κ Ηρακλής Τσακαλίδης









Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!