Σύλληψη καθηγητή για παράνομη συγκέντρωση - Στον εισαγγελέα την Πέμπτη το πρωί!

Σύμφωνα με πληροφορίες σε σύλληψη  μετρατράπηκε η προσαγωγή του εκπαιδευτικού Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και στελέχους του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την κατηγορία της συμμετοχής σε παράνομη συγκέντρωση και αντίστασης κατά της αρχής (από τη διαμαρτυρία για τη φιέστα της κυβέρνησης της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ).
Ο Π. Αντωνόπουλος, συνελήφθη στη διάρκεια άσκησης έντονης αστυνομικής βίας κατά των συνδικαλιστών Γρ. Καλομοίρη, Τ. Τουλγαρίδη κ.ά., καθώς και της  βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Αφρ. Σταμπουλή.
Αύριο το πρωί θα πάει στον εισαγγελέα, δηλαδή αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της διαθεσιμότητας ανεξαρτήτως απόφασης του δικαστηρίου (΄πιθανή αργία ή και απόλυση)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις. Ο καθηγητής Παύλος Αντωνόπουλος, σιδηροδέσμιος στα Προπύλαια, ανάμεσα σε δύο νεαρούς αστυνομικούς που θα μπορούσαν να ήταν μαθητές του. Σημαδιακή, συμβολική η εικόνα.

Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τη σύλληψη του εκπαιδευτικού:

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την αναίτια σύλληψη από την αστυνομία του Παύλου Αντωνόπουλου, εκπαιδευτικού, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ στα προπύλαια σήμερα 8/1/14, με τη δικαιολογία  ότι «συμμετείχε σε απαγορευμένη διαδήλωση».
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ είχε ήδη καταγγείλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη συγκέντρωση που καλούσαν για σήμερα Τετάρτη οργανώσεις και κινήσεις ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ με αφορμή τις φιέστες ανάληψης της ελληνικής προεδρίας.
Καταγγέλλουμε για ακόμη φορά κυβέρνηση και ΕΕ, που φτάνουν στο σημείο να καταργούν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα που ο λαός μας κατέκτησε με αγώνες και αίμα και να συλλαμβάνουν αγωνιστές προσπαθώντας να λυγίσουν το λαό στον αγώνα του ενάντια στην βάρβαρη αυτή η πολιτική.
Καλούμε στη συγκέντρωση συμπαράστασης αύριο Πέμπτη 9/1/14, 11 π.μ. στα δικαστήρια (Σχολή Ευελπίδων, κτίριο 16). 


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ







  olme-attik.att    και   φωτογραφία από @dromografo


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!