Κρήτη: Κατάληψη σε 17 σχολεία του Ηρακλείου για τις κουτσουρεμένες διακοπές του Πάσχα! σχόλιο του avatonpress.gr

Tα σχολεία θα βρίσκονται υπό κατάληψη για τις επόμενες δυο ημέρες, μετά από απόφαση των μαθητών...

Υπο κατάληψη βρίσκονται συνολικά 17 σχολεία στο νομό Ηρακλείου με τους μαθητές να αντιδρούν με αυτό τον τρόπο στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τις αναπληρώσεις μαθημάτων και την συρρίκνωση των διακοπών του Πάσχα λόγω των καταλήψεων που πραγματοποιήθηκαν μέσα στη χρονιά.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, τα σχολεία θα βρίσκονται υπό κατάληψη για τις επόμενες δυο ημέρες. Παράλληλα στα υπόλοιπα πέντε σχολεία σχολεία του νομού πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις προκειμένου να αποφασιστεί η στάση που θα τηρήσουν.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες σε σχολείο όπου είχε αποφασιστεί να γίνει μάθημα τελικά δεν έγινε καθώς δεν υπήρξε μέριμνα για την μεταφορά των μαθητών στο σχολείο. 


newsit

 
σχόλιο avatonpress.gr: 

Τι θα γίνει τώρα με αυτά τα σχολεία; Θα υπάρξει επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς ώστε να καλυφθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας; Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του υπουργείου Παιδείας; Ή τελικά πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι; 
Γιατί τελικά μια τέτοια κίνηση, ή υποκρισία μπορεί να κρύβει ή την κατάργηση - μείωση των διακοπών, μια και θα υπάρχει πλέον προηγούμενο. 
Μήπως όμως οι "φωστήρες" του υπουργείου Παιδείας πρέπει να εξηγήσουν στους γονείς των μαθητών για τις δεκάδες ή εκατοντάδες ή και χιλιάδες ώρες που έχουν χαθεί απο το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς μέχρι λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα, λόγω των κενών που υπήρχαν σε εκπαιδευτικό προσωπικό και δεν είχαν καλυφθεί;
Μήπως πρέπει να εξηγήσουν και τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθούν αυτές οι διδακτικές ώρες;
Ή σε αυτή την περίπτωση δεν τίθεται θέμα. Δεν χρειάζεται να απολογηθεί κανείς;
Για την λευκή εβδομάδα θα ενημερώσει κάποιος; Γιατί το παραμύθι με τις πολλές διακοπές στα Ελληνικά σχολεία δεν ευσταθούσε ποτέ και δεν ευσταθεί σίγουρα, μια και στην Ελλάδα οι διακοπές στα σχολεία είναι 13 εβδομάδες όλο τον χρόνο και η χώρα μας βρίσκεται στο μέσο περίπου του πίνακα των χωρών της ΕΕ, με πρώτη την Γαλλία με 15 εβδομάδες. 
Πόση υποκρισία αλήθεια.... 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!