ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Σχετικά με την ανοικτή επιστολή των κατοίκων του Δρυμού για τα ανταποδοτικά οφέλη του λατομείου της περιοχής





                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
[της Δ.Κ.Π.Ω «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ» σχετικά με την ανοικτή επιστολή των κατοίκων του Δρυμού για τα ανταποδοτικά οφέλη του λατομείου της περιοχής.]

Όπως είναι πια πολύ καλά γνωστό την 10-2-2014 δημοσιεύθηκε η ιδρυτική διακήρυξη – σύσταση της Κίνησής μας μέσα από μια πλατιά ανοικτή γενική συνέλευση των πολιτών του ευρύτερου δήμου Ωραιοκάστρου που είναι ΟΛΟΚΛΗΡΗ αναρτημένη στην ιστοσελίδα της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» www.anatropioraiokastrou.gr
Παρακάτω παραθέτουμε  αυτούσια αποσπάσματα από την συστατική αυτή πράξη της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ που δίνουν σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα των κατοίκων του Δρυμού όπως αυτά τίθενται με την από 4-4-2014 επιστολή τους.
Συγκεκριμένα αναφέρεται στη:
Α) σελίδα 3 παράγραφο 2: « ………….Η ενδυνάμωση των συμμετοχικών διαδικασιών, με λαϊκές συνελεύσεις και δημοψηφίσματα είναι μόνιμη και σταθερή μας επιδίωξη. Θέλησή μας ο ενεργός πολίτης να ΄ναι ο διαμορφωτής πολιτικών εξελίξεων. Στόχος μας η κατάργηση του δημαρχοκεντρικού μοντέλου και η ουσιαστική ενδοδημοτική αποκέντρωση με ουσιαστικές αρμοδιότητες στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες και οργάνωση νέων θεσμών, όπως οι λαϊκές επιτροπές και οι συνελεύσεις γειτονιάς.
Β) σελίδα 4 παράγραφο 4: «Υποστηρίζουμε τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης. Σημαντικές πλευρές αυτής της επιλογής είναι η αντίθεσή μας στο ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας, καθώς και όλων των δημοσίων εκτάσεων και του φυσικού πλούτου της χώρας από το ΤΑΙΠΕΔ, γιατί αυτά ανήκουν στο λαό και πρέπει να αποτελέσουν βάση για την δημοτική ανάπτυξη, μέσα από ένα ενιαίο σχεδιασμό.Πιστεύουμε ότι η διαχείριση όλων των υπηρεσιών (καθαριότητα, εκπαίδευση, ύδρευση, κ.λ.π) αλλά και του φυσικού πλούτου πρέπει να είναι υπό τον άμεσο έλεγχο του Δήμου»
Γ) σελίδα 4 παράγραφο 7: «Βασική μας αρχή είναι επίσης ότι ο Δήμος θα έχει απόλυτη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση, θα προστατεύει και θα διαχειρίζεται με ηθικό και νόμιμο τρόπο και το τελευταίο Ευρώ των πολιτών………… Οι προϋπολογισμοί του Δήμου θα γίνονται μετά από διαβούλευση με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή φορέων και πολιτών.»
Δ) σελίδα 4 παράγραφο 9:  «Πιστεύουμε ότι τα μεγάλα ζητήματα στην ποιότητα ζωής που απασχολούν τους δημότες του νέου μας δήμου (νερό, μετακινήσεις, συγκοινωνία και ασφάλεια πεζών, οδοποιία, σχολική στέγη, πάρκα και παιδικές χαρές, πρόληψη εγκληματικότητας, κ.λ.π.) πρέπει να λύνονται χωρίς καμιά από τις δημοτικές ενότητες που αποτελούν το νέο Δήμο Ωραιοκάστρου να νοιώθει αδικημένη. Η Κίνησή μας θεωρεί ότι οι τοπικές κοινωνίες έχουν ανάγκη από ευρείες συσπειρώσεις που επιδιώκουν τη σύνθεση των απόψεων. Αυτό και πράττουμε.»
Από τα παραπάνω προκύπτει καθαρά ότι στόχος και δέσμευση της Δ.Κ.Π.Ω  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ είναι η διαφάνεια και κοινωνική δικαιοσύνη να είναι ο κεντρικός πυλώνας της δημοτικής πορείας της Κίνησης.
Στο πλαίσιο αυτό η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ δεσμεύεται ότι σημαντικό μέρος των εσόδων του λατομείου Δρυμού θα αποδίδεται ανταποδοτικά στην περιοχή, όλες δε οι σχετικές συμφωνίες εκμετάλλευσης του θα διέπονται από διαφάνεια και καθαρότητα με παρόντες τους δημότες.
Έφτασε πια ο καιρός να αλλάξουμε σελίδα στο Δήμο Ωραιοκάστρου και να πλημμυρίσουμε τον τόπο με άνεμο ελπίδας, αισιοδοξίας, καθαρότητας και δημιουργίας.
                         Δ.Κ.Π.Ω.    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ
                    Υποψήφιος Δήμαρχος ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΔΙΡΝΕΛΗΣ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!