Δράσεις του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου [φώτο]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1.ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ 3o  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

   Στα πλαίσια δράσης του Προγράμματος «Ενεργός Πολίτης – Βιώσιμη Πόλη» μαθητές της Α΄ Τάξης  του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου ανέλαβαν δράση για να ομορφύνουν το σχολείο τους.
Τα παιδιά με πολύ όρεξη έβαψαν και καθάρισαν μια παραμελημένη αίθουσα που λειτουργούσε ως αποθήκη, διαμορφώνοντάς την σε ένα ζεστό χώρο που θα φιλοξενήσει αρκετές «άστεγες» δράσεις του σχολείου μας. Στον αύλειο χώρο η ομάδα επαναχρωμάτισε τις γραμμές του γηπέδου μπάσκετ και οριοθέτησε το γήπεδο βόλεϊ. Συνθήματα σβήστηκαν από τους τοίχους και μια καλλιτεχνική παρέμβαση έγινε στις βρύσες της αυλής. Τα παιδιά καθάρισαν την αυλή, σκάλισαν τα δέντρα και φύτεψαν συμβολικά μια ελιά.
Η ομάδα όμως δε σταμάτησε τη δράση της στο σχολείο! Παρόλη την κούρασή τους τα παιδιά συνέχισαν τις παρεμβάσεις τους και στο χώρο της Αγίας Παρασκευής. Θέλουν να αλλάξουν ό,τι δεν τους αρέσει!
Και αυτή είναι η επιτυχία του προγράμματος! Μικροί ενεργοί πολίτες αγαπούν την πόλη τους, επεμβαίνουν σε αυτήν και την κάνουν πιο όμορφη, πιο βιώσιμη! 

2. Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου στο 2ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο

Η περιβαλλοντική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου “Ενεργός Πολίτης – Βιώσιμη Πόλη” παρουσίασε τα αποτελέσματα της ετήσιας δράσης της στο 2ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο, που διεξήχθη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στις 2 Μαΐου 2014 με τη συμμετοχή σχολείων από όλη την Ελλάδα. 
Αντιπροσωπεία παιδιών παρουσίασε την ετήσια δράση του Προγράμματος στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου με τίτλο «Εμείς αποφασίζουμε για την πόλη μας!» και με τη λήξη του Συνεδρίου όλα τα παιδιά - σύνεδροι ψήφισαν το βούλευμα. Παράλληλες δράσεις πραγματοποιούνταν στον αύλειο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου όπου η υπόλοιπη Ομάδα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης καθώς και να συμμετάσχει στα διάφορα δρώμενα.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Γαρυφαλλιά Μουζούρη - Έρνα Λαζαρίδου
                                                   
Ο Διευθυντής
Καρύδης Αθανάσιος          




                        
                                                                             


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!