Ο πατέρας της έρευνας για το AIDS που πέθανε στο μοιραίο Boeing -Η μέθοδός του για ανίχνευση του ιού σε λίγα λεπτά


Εξι ήταν οι επιστήμονες που ταξίδευαν με το μοιραίο Boeing για να παρακολουθήσουν την Διεθνή Διάσκεψη για το AIDS. Μεταξύ των οποίων ήταν και ο καθηγητής Joep Lange, ο πιο αναγνωρισμένος ερευνητής για το HIV παγκοσμίως. Πρόκειται για μια τεράστια απώλεια για την έρευνα του ιού αλλά και για την παγκόσμια πανεπιστημιακή κοινότητα.Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Εταιρίας του AIDS (International AIDS Society), το εν λόγω συνέδριο θα πραγματοποιηθεί κανονικά,«σε αναγνώριση της αφοσίωσης των συναδέλφων στον αγώνα κατά του AIDS».
Ο κορυφαίος ερευνητής Joep Lange, πατέρας πέντε παιδιών καθώς και η σύντροφος και συνάδελφός του Jaqueline Tongeren που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος, είχαν σκοπό να μιλήσουν στο συνέδριο για την δυνατότητα ανίχνευσης του HIV μέσα σε λίγα λεπτά.
Ο Joep Lange ήταν ένας εμπειρογνώμονας στον τομέα των φαρμάκων για θεραπεία του AIDS.Ο κορυφαίος ερευνητής και ακτιβιστής πάλευε για να καλυτερεύσει την ζωή αμέτρητων ασθενών, μάλιστα είχε υποστηρίξει τόσο σθεναρά τους ασθενείς στην Αφρική για να αποκτήσουν βελτιωμένη πρόσβαση σε αποτελεσματικά φάρμακα που στη σύνοδο κορυφής του AIDS το 2002 στη Βαρκελώνη είχε δήλωσε: «Αν είμαστε σε θέση να παραδώσουμε κρύα Coca Cola και  μπύρα στις περισσότερες χώρες στην Αφρική, δεν θα πρέπει να είναι αδύνατο να κάνουμε το ίδιο και με τα φάρμακα».

Ο Joep Lange ίδρυσε το Ίδρυμα PharmAccess το 2001, το οποίο αποσκοπεί στη βελτίωση της πρόσβασης των ασθενών στα φάρμακα του AIDS.Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle, oι περισσότεροι τον περιγράφουν ως «πατέρα της έρευνας για το AIDS», λίγο μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του δημιουργήθηκε ιστοσελίδα συλλυπητηρίων στο Facebook.

Η Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας AIDS και βραβευμένη με Νόμπελ Laureate Francoise Barre-Sinoussi μιλώντας με τρεμάμενη φωνή έκανε λόγο για το χαμό ενός υπέροχου ανθρώπου και για «μια μεγάλη απώλεια για την έρευνα του AIDS».

ΣυνημμένοΜέγεθος
community.jpg30.94 KB
aidsresearcher.jpg94.63 KB
joep_lange.jpg262.1 KB

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!