Σχέδιο τελευταίας στιγμής σώζει την Αργεντινή από χρεοκοπία;


Ενώ η Αργεντινή βρίσκεται ξανά στο χείλος του γκρεμού, οι τράπεζες της Αργεντινής επεξεργάζονται ένα σχέδιο της τελευταίας στιγμής για να βοηθήσουν τη χώρα να αποφύγει μία νέα χρεοκοπία, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.
Σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο οι τράπεζες της Αργεντινής θα αποπληρώσουν τα ταμεία και σε αντάλλαγμα θα ζητήσουν να ανασταλεί η απόφαση από τον Αμερικανό δικαστή Τόμας Γκρίζα, σύμφωνα με την οποία η Αργεντινή δεν θα μπορεί να πληρώσει τους κατόχους κουρεμένων ομολόγων της, εάν δεν έχει πληρώσει προηγουμένως αυτά.
Βέβαια αναμένουμε να δούμε εάν όντως πρόκειται για ένα υλοποιήσιμο και εφαρμόσιμο σχέδιο. «Υπάρχει λίγο μπέρδεμα στο εσωτερικό της Adeba», δήλωσε μία πηγή στη Wall Street Journal, εξηγώντας οτι η πρωτοβουλία πάρθηκε από τον πρόεδρο μιας τράπεζας χωρίς να έχει εξουσιοδοτηθεί από τις υπόλοιπες τράπεζες.
Σύμφωνα με έτερη πηγή της εφημερίδας η βασική ιδέα είναι να αγοράσουν οι τράπεζες την απαίτηση κατά της κυβέρνησης με τρεις δόσεις σε μετρητά και εν συνεχεία θα ζητήσουν από την κυβέρνηση να τους αποπληρώσει σε ομόλογα από τον Ιανουάριο όταν η κρίση θα έχει ξεπεραστεί εν μέρει.




iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!