Ισραήλ: Θρήνος για το 4χρονο αγόρι που σκοτώθηκε από ρουκέτα


Μηνύματα στον Λιονέλ Μέσι που ήταν ο ήρωας του μικρού Ντάνιελ - Οι χρήστες του Διαδικτύου καλούν τον αστέρα του ποδοσφαίρου να αναγνωρίσει ότι για το θάνατο του παιδιού ευθύνεται η Χαμάς

Μία ημέρα μετά το θάνατο ενός 4χρονου αγοριού από ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας στην περιοχή Σντοτ Νεγκέβ του νότιου Ισραήλ και έπειτα από τις προειδοποιήσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένιαμιν Νετανιάχου, για «βαρύ τίμημα» που θα πληρώσει η Χαμάς, το Ισραήλ θρηνεί για την απώλεια του μικρού.

Ο Ντάνιελ Τρέγκερμαν είναι το πρώτο παιδί που χάνει τη ζωή του στο Ισραήλ από την πρώτη ημέρα των εχθροπραξιών ανάμεσα στη Χαμάς και τις ισραηλινές Δυνάμεις Ασφαλείας με τις δηλώσεις της μητέρας του να συγκλονίζουν καθώς όπως είπε μέσα σε τρία μόλις δευτερόλεπτα μία ρουκέτα έκοψε το νήμα της ζωής του παιδιού της.



Εξήγησε ότι μόλις ήχησαν οι σειρήνες δεν πρόλαβε καν να πάρει τον μικρό και τα υπόλοιπα παιδιά της -τα οποία δεν τραυματίστηκαν- και να τα μεταφέρει στο ειδικό δωμάτιο.
«Τη στιγμή που ήχησε η σειρήνα ξέραμε τι να κάνουμε και που να πάμε», είπε η μητέρα του 4χρονου, για τον οποίο τόνισε πως ήταν εκπαιδευμένος να κατευθύνεται στο καταφύγιο μόλις άκουγε τον χαρακτηριστικό ήχο των σειρήνων.
«Ήταν όμορφος, έξυπνος, ευαίσθητος. Πολύ γλυκός. Θέλαμε να τον δούμε να μεγαλώνει με τα αδέλφια του», πρόσθεσε η μητέρα του Ντάνιελ.

Την ίδια στιγμή, στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης κυριαρχούν οι φωτογραφίες του χαριτωμένου Ντάνιελ ενώ ποζάρει με καμάρι στον φωτογραφικό φακό φορώντας την μπλούζα της αγαπημένης του ομάδας της Εθνικής Αργεντινής.

Μάλιστα, πολλοί ήταν οι χρήστες των τόπων κοινωνικής δικτύωσης που κάλεσαν τον Αργεντίνο αστέρα των γηπέδων, Λιονέλ Μέσι, να στείλει μήνυμα στην οικογένεια του 4χρονου, έπειτα από τις δηλώσεις του για τα παιδιά που χάνονται καθημερινά στη Λωρίδα της Γάζας από την στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ.



«Ο Ντάνιελ σκοτώθηκε από μία τρομοκρατική οργάνωση, της οποίας ο υπ'αριθμόν ένα σπόνσορας της ομάδας σου, ενισχύει», έγραψε ένας χρήστης σε μήνυμά του για τον Μέσι στο Διαδίκτυο, ενώ πολλοί είναι όσοι τον καλούν να αναγνωρίσει ότι για το θάνατο του παιδιού ευθύνεται η Χαμάς.

«Γεια σου Λίο Μέσι, κοίτα αυτό το αγόρι που φοράει τη μπλούζα της εθνικής και του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον κόσμο», έγραψε μία γυναίκα στο Facebook κάνοντας tag τον παίκτη και τον επίσημο λογαριασμό της Εθνικής Αργεντινής.

Υπενθυμίζεται πως πριν δύο εβδομάδες ο Μέσι είχε αναρτήσει στη σελίδα του στο δημοφιλή τόπο δικτύωσης ένα κείμενο στο οποίο καταδίκαζε την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού και μιλούσε για τα εκατοντάδες θύματα στη Λωρίδα της Γάζας.
«Σαν πατέρας και πρεσβευτής καλής θελήσεως της UNICEF είμαι βαθύτατα θλιμμένος από τις εικόνες που φτάνουν από τις συγκρούσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, όπου η βία έχει πάρει τις ζωές πολλών νέων και έχει οδηγήσει στο θάνατο πάρα πολλών παιδιών», είχε σχολιάσει, ενώ τώρα οι Ισραηλινοί αναμένουν για ένα νεότερο σχόλιό του μετά το θάνατο του Ντάνιελ.



protothema.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!