Θα εισάγουμε ακόμα και κέρματα ευρώ -Κλείνει το εργοστάσιο στην Ηπειρο που τα κατασκεύαζε


Μπορεί τα ευρώ να μην είναι αρκετά, αλλά αυτό σε λίγο καιρό ενδέχεται να μην είναι μόνο αποτέλεσμα της ύφεσης. Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τα κέρματα, ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα στην Ελλάδα, καθώς ίσως χρειαστεί να τα εισάγει.
Τι ακριβώς συμβαίνει; Μέχρι πριν από λίγο καιρό στην Ελλάδα παράγονταν κέρματα του ευρώ όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες.
Όπως αναφέρει το fpress.gr, σήμερα η παραγωγή έχει περιοριστεί σε μονόλεπτα, δίλεπτα και πεντάλεπτα. Όμως αυτό θα αποτελεί σύντομα παρελθόν και η χώρα δεν θα παράγει απολύτως τίποτα από πλευράς νομισμάτων.
Το πρόβλημα διογκώνεται από τη στιγμή που το εργοστάσιο της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου που παράγει μεταξύ άλλων και κέρματα του ευρώ έχει αφεθεί στην τύχη του και παράγει κέρματα ... λεπτών. Ωστόσο η εταιρία θα τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν βρεθεί αγοραστής για όλη την εταιρία θα πουληθεί κομμάτι-κομμάτι και στη συνέχεια θα κλείσει.
Πιθανός αγοραστής είναι ο όμιλος Στασινόπουλου αλλά ακόμα και αν η αγορά πραγματοποιηθεί είναι αμφίβολο αν θα συνεχίζει να παράγει έστω και κέρματα λεπτών. Έτσι η Ελλάδα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην παύση παραγωγής κερμάτων.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!