Ωραιόκαστρο: Επιβεβαίωση avatonpress στο δημ. συμβούλιο και πληρωμή των 150 ευρώ στην ΕΥΑΘ.Την νέα εγκύκλιο για την ποιότητα του πόσιμου νερού κατέθεσε ο Γ Εδιρνέλης [έγγραφα]


Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του avatonpress.gr είχαμε στο τελευταίο ΔΣ σχετικά με την ΕΥΑΘ και την πληρωμή των υδρομέτρων. Αναφέραμε τότε (http://www.avatonpress.gr/2014/11/2010.html) ότι η ΕΥΑΘ «πατάει» πάνω στην απόφαση του Εφετείου και ζητάει από τους καταναλωτές του δήμου Ωραιοκάστρου να πληρώσουν τα 150 ευρώ. Δεν εφαρμόζει την σύμβαση που είχε υπογράψει με τον δήμο Ωραιοκάστρου (με διοίκηση Μπάτου), όπου αναφέρονταν ότι θα γίνει επιστροφή των 73,32 ευρώ.
Αυτό ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του δήμου κ Λαζίδης και μάλιστα πρότεινε να γίνει αγωγή για την μη εκτέλεση της σύμβασης.  Πρόταση με την οποία φαίνεται ότι συμφωνεί και η διοίκηση.  Ακόμη ο δήμαρχος ανέφερε ότι έγινε συνάντηση με την ΕΥΑΘ, συζητήθηκε το θέμα, όπως και η αγορά νερού για ορισμένες περιοχές του δήμου, καθώς και άλλα ζητήματα.

ο κ Γρ. Εδιρνέλης
Σημαντική ήταν και η παρέμβαση του κ Εδιρνέλη, που ανέφερε σχετικά με το νερό (Μυγδονίας αλλά και Καλλιθέας) ότι υπάρχει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών (τμήμα προστασίας περιβάλλοντος) (ΑΔΑ : ΒΙΦ5Θ-1Χ8) προς τους ΟΤΑ, για την παρακολούθηση της ποιότητας του πόσιμου νερού, της λειτουργίας των συστημάτων ύδρευσης και τη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην εγκύκλιο αναφέρονται όλες εκείνες οι διαδικασίες με τις οποίες οι ΟΤΑ Α΄βαθμού έχουν την ευθύνη της μελέτης, κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης  του συστήματος ύδρευσης, της διενέργειας υγειονομικών αναγνωρίσεων, εργαστηριακών εξετάσεων και γενικά της λήψης κάθε μέτρου, προκειμένου να παρέχεται πόσιμο νερό σε ποσότητα επαρκή για τις ανάγκες του υδρευόμενου πληθυσμού, χωρίς διακοπές και το σύστημα ύδρευσης να είναι απαλλαγμένο από κάθε υγειονομικό κίνδυνο. Με την παρουσίαση της εγκυκλίου αυτής, ο κ Εδιρνέλης ρώτησε αν τηρούνται όλες  οι σχετικές διαδικασίες.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο ….











Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!