Δυτ. Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν καταλήψεις και συγκεντρώσεις στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά[φώτο]




Με προσέλευση πολλών συλλόγων, φορέων και μεμονωμένων πολιτών  πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συνέλευση Δυτικών Συνοικιών την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι μέσα στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.
Το avatonpress.gr, βρέθηκε εκεί για να καλύψει την ενδιαφέρουσα αυτή συνέλευση.
Το θέμα ήταν η τοποθέτηση απόψεων πάνω στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την ¨παραχώρηση¨ του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στο δήμο Παύλου Μελά και τους όρους που είναι υπό διαπραγμάτευση (8 στρέμματα στην Εκκλησία, 50 στρέμματα στο στρατό, όροι δόμησης, χρήση γης κλπ.).
Οι περισσότεροι που τοποθετήθηκαν είχαν σαν κοινή συνισταμένη ότι δεν πρέπει να γίνουν αποδεχτοί οι όροι παραχώρησης, καθώς θεωρούν ότι εγκυμονούν πολλούς μελλοντικούς κινδύνους που αφορούν την οικοπεδοποίηση και την αλλαγή χρήση γης με ότι συνεπάγεται αυτό.
Επίσης κοινή συνισταμένη ήταν και η μη αποδοχή της παραχώρησης των στρεμμάτων στο Στρατό και στην Εκκλησία.
Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε ¨ δεν ανήκουν σε καμία υπηρεσία και θεσμό, παρά μόνο εξολοκλήρου στους πολίτες δια μέσου του Δήμου Παύλου Μελά¨
Ακούστηκαν όμως και φωνές που πρότειναν ότι  θα ήταν θεμιτό να γίνει ένα δημοψήφισμα, όπως έγινε και με το νερό (ιδιωτικοποίηση ΕΥΑΘ), έτσι ώστε και γνωστό στους πολίτες να γίνει το θέμα και να λάβει την απόφαση άμεσα ο λαός.
Στο τέλος έγινε εισήγηση προτάσεων για κινητοποιήσεις που αφορούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αλλά και καταλήψεις στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά.

Το avatonpress.gr, όλο τον τελευταίο καιρό παρακολούθησε με ενδιαφέρον όλες τις πλευρές και τις απόψεις τους πάνω στην ¨παραχώρηση¨ του στρατοπέδου Παύλου Μελά.
Από ότι φαίνεται λοιπόν ξεκινάει μία κινητοποίηση της οποίας η δυναμική θα φανεί στο άμεσο μέλλον και ενδεχομένως να δρομολογήσει εξελίξεις.











Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!