Η διορθωμένη τροπολογία για την Πληροφορική, τη Λογοτεχνία , τα τμήματα ειδικών μαθημάτων, τα Πειραματικά, τη Φυσική Αγωγή τα ιδιωτικά σχολεία, το ΑΦΜ των σχολείων


  Κατατέθηκε, προς ψήφιση στη Βουλή, η πολυτροπολογία διορθωμένη στην αρχική για την Πληροφορική, τη Λογοτεχνία , τα τμήματα ειδικών μαθημάτων, τα Πειραματικά, τα ιδιωτικά σχολεία, το ΑΦΜ των σχολείων, η οποία θα συζητηθεί την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι αλλαγές αφορούν :
Α. Παραμένει η Λογοτεχνία στις Πανελλαδικές
Β. Στην επιλογή Χημεία ή Πληροφορική προστίθεται "κατά περίπτωση"
 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Λάθη στην τροπολογία  για τη Λογοτεχνία
Στην τροπολογία η Λογοτεχνία εμφανίζεται στην αιτιολογική έκθεση ΄και στις συνέπειες (της τροπολογίας) η Λογοτεχνία να αφαιρείται από όλα τα Επιστημονικά Πεδία , ενώ στην Τροπολογία εμφανίζεται η Λογοτεχνία να παραμένει ως πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα.
Το esos επικοινώνησε με το Γραφείο του υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου, και θέσαμε το ερώτημα τι από τα δύο ισχύει. Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι η Λογοτεχνία παραμένει και ότι εκ παραδρομής υπάρχει αυτό το λάθος, προφανώς ξεχάστηκε από την αρχική τροπολογία.
Τι σημαίνει το «κατά περίπτωση» Πληροφορική ή Χημεία
Σε επικοινωνία του esos με το γραφείο του υπουργού Παιδείας ζητήσαμε να μας διευκρινίσουν το σημαίνει το «κατά περίπτωση» Πληροφορική ή Χημεία , όπως αναφέρεται στην τροπολογία.
Η απάντηση που μας δόθηκε είναι ότι ουσιαστικά δημιουργείται έκτη Ομάδα Προσανατολισμού .

Πηγή: www.esos.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!