Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου: Δενδροφυτεύσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ

Με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας 21 Μαρτίου ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου πραγματοποίησε σειρά  δενδροφυτεύσεων με στόχο αφενός μεν τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος με τη δημιουργία και την ενίσχυση των πνευμόνων Πρασίνου του  Δήμου μας και αφετέρου την ευαισθητοποίηση των μαθητών με δράσεις που συμβάλλουν στην Πράσινη Ανάπτυξη και στην καλλιέργεια Περιβαλλοντικής συνείδησης.
Με βάση τους προαναφερόμενους στόχους πραγματοποιήθηκαν δενδροφυτεύσεις
α) στον κοινόχρηστο χώρο επί της συμβολής των οδών Ακρίτα και Ιθάκης- πλησίον του 10ου Δημοτικού Σχολείου, όπου μαθητές κάνοντας πράξη την περιβαλλοντική εκπαίδευση, με τις σκαπάνες ανά χείρας και εν ήδη παιγνιδιού υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους και  παρουσία του Δημάρχου Πέτρου Σούλα και του Αντιδημάρχου Βασίλη Τσακαλίδη φύτευσαν σοφόρες και σφενδάμες. Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι χαρακτηρισμένο για την ανέγερση σχολείου τα δέντρα φυτεύθηκαν βάση σχεδίου ετσι ώστε να μην εμποδίσουν την μελλοντική ανέγερση του. Επίσης η δενδροφύτευση αυτή ήταν και ένα πάγιο αίτημα των περιοίκων της περιοχής.
β) στον αύλειο χώρο του 32ου Νηπιαγωγείου με στην συμμετοχή των νηπίων φυτεύτηκαν ιβίσκοι και σφενδάμες
γ) στον αύλειο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού με την συμμετοχή των μαθητών φυτεύτηκαν σοφόρες και σφενδάμες
δ) στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντίστασης στην Δημοτική Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού  φυτεύτηκαν καλλωπιστικές δαμασκηνές, ιβίσκοι, φωτίνιες, πυξάρια, θάμνοι κλπ.
«Σ ένα Δήμο που γειτνιάζει με την Βιομηχανική Ζώνη και υφίσταται μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση οφείλουμε ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε  όλους τους δημότες μας προς μία νέα μία  περιβαλλοντική συμπεριφορά  αρχίζοντας από τα παιδιά. Όλοι μαζί αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά μπορούμε  να βοηθήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος  συμβάλλοντας στην αύξηση του πρασίνου ακόμα και μέσα στον πυκνοκατοικημένο ιστό του Δήμου μας,  είτε φυτεύοντας ένα δέντρο είτε ποτίζοντας το δέντρο που ήδη υπάρχει μπροστά στο σπίτι μας.  Σκοπός αυτών των δράσεων ήταν  να καλλιεργήσουμε μαζί με την αγάπη των παιδιών για το περιβάλλον και τους τρόπους προστασίας του» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.
«Σήμερα  εκτός από ένα μάθημα προστασίας και σεβασμού του περιβάλλοντος τα παιδιά έμαθαν και χρήσιμες πληροφορίες  όπως με ποιον τρόπο φυτεύουμε ένα δένδρο ή ένα θάμνο, ποια εποχή είναι η κατάλληλη για το φύτεμα, τι  φροντίδα χρειάζονται για να μεγαλώσουν και κυρίως με την δράση αυτή προσπαθήσαμε  να μεταδώσουμε στα παιδιά το μήνυμα ότι το περιβάλλον μας αφορά όλους γιατί το έχουμε ανάγκη όλοι μας» επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος κ, Βασίλης Τσακαλίδης. 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!