Πώς να βελτιώσετε τον ύπνο σας


Μελέτες έχουν δείξει ότι ο καλός ύπνος είναι από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε τη ζωή σας. Δεδομένου ότι οι πολλοί άνθρωποι δεν κοιμούνται καλά ή αρκετά, ένας καλός ύπνος το βράδυ είναι ό,τι καλύτερο για να πάει καλά η επόμενη ημέρα.

Ειδικοί δίνουν μερικές απλές συμβουλές για ένα τελετουργικό που θα βελτιώσει τον ύπνο σας. Τα βήματα είναι πολύ απλά και είναι τα παρακάτω:

Επιλέξτε την ώρα που θα πέσετε για ύπνο. Αυτό θα εξαρτηθεί από την ώρα που θέλετε να ξυπνήσετε. Αν θέλετε να σηκωθείτε στις 7, τότε πέστε για ύπνο στις 11 ώστε να κοιμηθείτε οκτώ ώρες.

Σκεφτείτε το καθημερινό σας πρόγραμμα και τι κάνετε. Σκεφτείτε τι κάνετε το δίωρο πριν πέσετε για ύπνο. Τρώτε, πίνετε, βλέπετε τηλεόραση; Δεν είναι δυνατό να αλλάξετε συνήθειες, αν δε γνωρίζετε τι ακριβώς κάνετε.

Βάλτε κανόνες που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε πριν κοιμηθείτε. Σε καμία περίπτωση να μην κάνετε δουλειά πάνω στο κρεβάτι. Με αυτόν τον τρόπο συνδέετε την ξεκούραση και τη χαλάρωση σας με στρεσογόνα εργασία.

Μην τρώτε και μην πίνετε αλκοόλ ακριβώς πριν τον ύπνο. Το φαγητό συνδέεται με καούρες που μπορεί να καταστρέψουν τον ύπνο σας. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να χωνέψει. Επίσης, το πολύ αλκοόλ φέρνει διαταραχές ύπνου.

Αφήστε το smartphone και το laptop σας τουλάχιστον μισή ώρα πριν πέσετε για ύπνο.
Το φως του κινητού μιμείται το φως του ήλιου, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλός σας να σταματάει την έκκριση μελατονίνης, μίας βασικής ορμόνης που ρυθμίζει τον καρδιακό σας ρυθμό και λέει στο σώμα σας πότε πρέπει να ξυπνήσει.

Χαλαρώστε για 30 λεπτά πριν πέσετε για ύπνο. Διαβάστε ένα περιοδικό ή ένα βιβλίο, πλύνετε τα δόντια και το πρόσωπό σας.

Αν εν τέλει δεν μπορείτε να κοιμηθείτε μην προσπαθείτε. Σηκωθείτε από το κρεβάτι, πιείτε ένα τσάι, αλλά μην ανοίξετε τον υπολογιστή ή την τηλεόραση. Όταν κουραστείτε επιστρέψτε στο κρεβάτι.

Το πρωί μη γυρνάτε πλευρό όταν χτυπάει το ξυπνητήρι. Αυτά τα δέκα λεπτά που ξανακοιμάστε είναι αρκετά για να δυσκολευτείτε ακόμη περισσότερο να ξυπνήσετε.

Και τέλος κάντε γυμναστική. Θα σας ξυπνήσει και θα κάνει το σώμα σας να λειτουργήσει καλύτερα το υπόλοιπο της ημέρας.

Πηγή: www.newsbeast.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!