Forbes: Οι πλουσιότεροι Έλληνες για το 2015


Το περιοδικό Forbes δημοσίευσε τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο για το 2015. Για τη συγκεκριμένη λίστα η ομάδα του Forbes εντόπισε 1826 δισεκατομμυριούχους, οι οποίοι συνολικά κατέχουν 7,05 τρις δολάρια, παρατηρώντας σημαντική αύξηση από πέρσι που οι περιουσίες τους στο σύνολο άγγιζαν τα 6,4 τρις. Η ίδια λίστα το προηγούμενο έτος συμπεριελάμβανε 1645 δισεκατομμυριούχους. 

Ο Μπιλ Γκέιτς για 16η φορά είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Η περιουσία του ανέρχεται στα 79,2 δις δολάρια και φέτος παρουσιάζεται πλουσιότερος κατά 3,2 δις. 

Στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο συμπεριλαμβάνονται και 12 Έλληνες επιχειρηματίες. 

Ο Φιλάρετος Καλτσίδης είναι ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο για το 2015 με περιουσία που ανέρχεται στα 4,4 δις δολάρια. Βρίσκεται στη θέση 369 της λίστας. To 2014 βρισκόταν στη θέση 234 με περιουσία 6 δις δολάρια. Ο κ. Καλτσίδης διατηρεί διπλή υπηκοότητα, την ελληνική και την ρωσική. Η τσιμεντοβιομηχανία του, Eurocement Holding AG, είναι η μεγαλύτερη στο είδος της στη Ρωσία. 


Ανακαλύψτε τους υπόλοιπους 11 Έλληνες της λίστας στο ellines.com

Πηγή: www.enikos.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!