ΠΕΣ το Δυτικά: Πρωτομαγιά με την «Σχεδία» στο Καρατάσιου



ΠΕΣ το Δυτικά: Πρωτομαγιά με την «Σχεδία» στο Καρατάσιου

«Ραντεβού» αλληλεγγύης στα δυτικά με το περιοδικό δρόμου


Την Παρασκευή 1η Μαΐου η ανεξάρτητη ομάδα νέων «Π.Ε.Σ. το Δυτικά» γιορτάζει την Πρωτομαγιά στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου (Πολίχνη) και υποδέχεται στην παρέα της μερικούς από τους πωλητές της «Σχεδίας», του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου που πωλείται από αστέγους και ανέργους συμπολίτες μας.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, η ομάδα που βρίσκεται ήδη στη δεύτερη χρονιά της θα κάνει ένα ανοιξιάτικο πικ – νικ στον καταπράσινο χώρο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, σε μια Πρωτομαγιά αλλιώτικη από τις άλλες.

Από τις 12.00 και μετά, ελάτε να περάσουμε όμορφα σε έναν χώρο που διεκδικούμε ως χώρο πρασίνου και αναψυχής για τους πολίτες και να μάθουμε περισσότερα για το περιοδικό δρόμου «Σχεδία». 
Λίγα λόγια για την ομάδα «Π.Ε.Σ. το Δυτικά»
Η ανεξάρτητη ομάδα νέων «Π.Ε.Σ. το Δυτικά» (Πολίχνη, Ευκαρπία, Σταυρούπολη) οργανώνει δράσεις κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα στην περιοχή του δήμου Παύλου Μελά από το Δεκέμβριο του 2013.
Στόχος της είναι να ενεργοποιήσει τους νέους ανθρώπους των δυτικών συνοικιών μέσα από τη διοργάνωση κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων, αλλά και τη συμμετοχή σε αντίστοιχες διοργανώσεις τρίτων με άξονα τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη.
Περισσότερες πληροφορίες: Fb pageΠΕΣ το Δυτικά

Λίγα λόγια για τη «Σχεδία»
Η «Σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου. Πωλείται αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές, οι οποίοι προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (3,00 ευρώ), το 50% (δηλαδή το 1,50 ευρώ) πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή. Αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά και μέσο απεγκλωβισμού από το φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού.
Πρόκειται για ένα αξιόλογο δημοσιογραφικό περιοδικό ποικίλης ύλης με σαφή κοινωνικό προσανατολισμό, η αγορά του οποίου είναι ταυτόχρονα και μια πράξη αλληλεγγύης. 
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.shedia.gr/, Fb page -  Shedia
 Info
Παρασκευή 1η Μαΐου 2015
πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου (Λεωφόρος Στρατού, Πολίχνη)
ΟΑΣΘ: 38 (στάση: Γυμνάσιο), 27 (στάση: Στροφή Καρατάσιου)
Ώρα έναρξης: 12.00

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!