Πρώτη ήττα η ΑΕΚ, τη "λύγισε" ο Ηρακλής

Την πρώτη ήττα της στη χρονιά γνώρισε η ΑΕΚ, με τον Ηρακλή να σταματά το αήττητο του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα, νικώντας την στο κατάμεστο Καυταντζόγλειο με 2-1. Τραγικό λάθος του Ανάκογλου, στο γκολ που, έμελλε εν τέλει, να χαρίσει τη νίκη στους γηπεδούχους.

Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν πλέον στην 1η θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς!

Το παιχνίδι


Ήρεμο το ξεκίνημα στο παιχνίδι, που όμως γρήγορα πήρε... φωτιά. Κι αυτό γιατί μόλις στο 12ο λεπτό ο Πασάς μετά από σέντρα από αριστερά νίκησε με εναέριο πλασέ στην κλειστή του γωνία τον Ανέστη και άνοιξε το σκορ για τους Ηρακλειδείς. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο γκολ φέρει ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.

Η Ένωση πίεσε στη συνέχεια, ώστε να βρει την ισοφάριση, κάτι που έγινε στο 27'. Η ΑΕΚ βγήκε από αρίστερα, στη σέντρα που έγινε η μπάλα κόντραρε, ο Πλατέλλας πήρε την κεφαλιά – πάσα για τον Αραβίδη, ο οποίος από την καρδιά της περιοχής νίκησε τον Χουάντερσον και ισοφάρισε για την ομάδα του Δέλλα.

Η ικανοποίηση για τους φιλοξενούμενους κράτησε λίγο, κι αυτό γιατί ο Ανάκογλου είχε... αυτοκτονικές τάσεις. Ο μέσος της Ένωσης και εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ στη σεζόν γύρισε χλιαρά τη μπάλα προς τον Ανέστη, με τον Περόνε που... φαινόταν ότι μυρίζεται τη φάση να παραμονεύει, και αφού πέρασε τον Ανέστη έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ξεσηκώνοντας το πάρτι στις κερκίδες του γεμάτου Καυταντζογλείου.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ πίεσε για να ισοφαρίσει, και έχασε πολλές ευκαιρίες, ενώ ζητά και πέναλτι σε ανατροπή του Πλατέλλα από τον Σαραμαντά στο 61'.

Ο Δέλλας έκανε αλλαγές για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, ωστόσο ο Ηρακλής θα μπορούσε να έχει καθαρίσει το ματς στην κόντρα, καθώς βρήκε σε αρκετές περιπτώσεις άδειο γήπεδο. Κάτι τέτοιο δε συνέβη, με την ΑΕΚ να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 93', με το Ντούνη να βγαίνει – μετά από κόντρες – απέναντι στον Χουάντερσον, όμως το σουτ του ήταν κάκιστο, πέρασε εκτός εστίας και έτσι η νίκη “κλείδωσε” στην πλευρά του Ηρακλή.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουαντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου, Τσιλιανίδης (69’ λ.τ. Τσιλιγκίρης), Ιντζόγλου, Περόνε (57’ Κυριακίδης), Ρομάνο, Πουρτουλίδης, Πασάς (76’ Καρασαλίδης), Μπαρτολίνι

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος (81’ Ρόβας), Τζανετόπουλος, Μπακάκης, Γιόχανσον, Ανάκογλου (70’ Ντούνης), Μπαρμπόσα, Ζόριτς (55’ Κρισάντους), Πλατέλλας, Αραβίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT


Πηγή: www.newsit.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!