ΡΕΚΚ: Καλαμαριά: Σκάνδαλο ! Ο Αντιδήμαρχος εναντίον του….Δήμου, υπέρ του «παράνομου κυνοκομείου»!


Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς
Μεταμορφώσεως 9,ισόγειο,τηλ./φαξ : 2313 314396

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καλαμαριά: Σκάνδαλο !  Ο Αντιδήμαρχος εναντίον του….Δήμου,  υπέρ του «παράνομου κυνοκομείου»!

Όλοι και όλες με έκπληξη και απορία παρατηρούμε να «λειτουργεί» ανενόχλητα μέσα στα όρια του πρ. Στρατοπέδου Κόδρα εδώ και χρόνια ένα παράνομο κυνοκομείο, το οποίο είναι ενσωματωμένο σε διατηρητέο κτήριο.
Η συνεχής λειτουργία του αποτελεί σκάνδαλο διότι έρχεται σε αντίθεση με σωρεία νόμων που προστατεύουν τα ζώα συντροφιάς, τα ιστορικά μνημεία, το περιβάλλον και τα δημόσια κτήματα.
Στο παρελθόν,  εκατοντάδες κάτοικοι της Καλαμαριάς έχουν διαμαρτυρηθεί για την παρουσία του κυνοκομείου στο σημείο αυτό και τις συνθήκες μέσα στις οποίες «φυλάσσονται» τα δυστυχισμένα ζώα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Το ίδιο αποτέλεσμα είχαν και οι συζητήσεις που έγιναν ύστερα από καταγγελίες της ΡΕΚΚ στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς.
Σε «τοίχο» επίσης έπεφταν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που είχαν ασχοληθεί με το θέμα.
Στο μεταξύ διάστημα , η τοπική δημοτική αρχή αρνιόταν την «πατρότητα» του άθλιου αυτού κυνοκομείου αρνούμενη να αναλάβει τις ευθύνες της.
Πρόσφατα όμως, στα μέσα Νοεμβρίου 2015, περιήλθε στην κατοχή δημοτικών συμβούλων της ΡΕΚΚ το με αρ. πρωτ. 3720/6.11.2015 έγγραφο της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Καλαμαριάς (θέμα: Ενημέρωση σχετικά με την εγκατάσταση χώρου φύλαξης (!!!) – σημείωση δική μας: έτσι αποκαλεί η υπηρεσία το άθλιο αυτό κυνοκομείο-  αδέσποτων σκύλων στο άμεσο περιβάλλον διατηρητέου από το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. κτιρίου Κ23) σε απάντηση προς το «Σύλλογο Κατιρλιωτών Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος» σύμφωνα με το οποίο:
«….η Υπηρεσία μας διενήργησε αυτοψία στο άμεσο περιβάλλον του διατηρητέου κτηρίου Κ23 εντός του πρώην στρατοπέδου Κόδρα και συνέταξε την από 30.7.2013 (δηλαδή εδώ και δύο χρόνια) έκθεση αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής την οποία διαβίβασε στο ΙΚΑ, την Εισαγγελία Πρωτοδικών, την Κτηματική Υπηρεσία, στο Υπουργείο Πολιτισμού, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής…» και συνεχίζει «…Κατά της έκθεσης έχει κατατεθεί στην Υπηρεσία μας η υπ αριθ. Πρωτ. 3579/31.7.2013 (σημείωση δική μας : την αμέσως επόμενη ημέρα!) ένσταση του ΣΥΠΠΑΖΑΘ (σημείωση δική μας : Πρόεδρος ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Ζαμπέτογλου) , η οποία …..διαβιβάστηκε αρμοδίως στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) ….Μετά την εκδίκαση της ένστασης (σημείωση δική μας : δύο χρόνια και παραπάνω  πέρασαν από τότε) η Υπηρεσία ΘΑ προβεί στις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με την απόφαση του ΣΥΠΠΟΘΑ και τις διατάξεις περι αυθαιρέτων κατασκευών…» (!!!).
Η εξέλιξη αυτή, όπως διαγράφεται μέσα από το έγγραφο αυτό αποτελεί σκάνδαλο διότι αφενός  επιβραβεύεται η αυθαιρεσία, αφετέρου ένας Αντιδήμαρχος στρέφεται κατά των υπηρεσιών του Δήμου, και εκ τρίτου διότι η υπόθεση –παρά το ότι το «παράνομο κυνοκομείο» αποτελεί προσβολή και όνειδος για τους Καλαμαριώτες και τους εν γένει ζωόφιλους και χρήζει επιτακτικής αντιμετώπισης – «λιμνάζει» εδώ και δύο χρόνια στο ΣΥΠΟΘΑ.
Η ΡΕΚΚ καταγγέλλει τον Αντιδήμαρχο Στ. Ζαμπέτογλου προσωπικά ως πραγματικό «πατέρα» της ιδέας της λειτουργίας του παράνομου κυνοκομείου μέσα στον ιστορικό-αρχαιολογικό χώρο του πρ. Στρ. Κόδρα και τη δημοτική αρχή για την αδράνειά της και την αδιαφορία της να επιβάλει την άμεση απομάκρυνση των άτυχων ζώων από αυτό το «Νταχάου  σκύλων» όχι μόνο με τη χρήση των διατάξεων περί αυθαιρέτων, αλλά και με τη χρήση άλλων διατάξεων για την «ευζωϊα» των ζώων, της  προστασίας του  περιβάλλοντος προσφεύγοντας στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων κλπ.
Η ΡΕΚΚ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ  για την αδράνεια και των υπόλοιπων αρχών και την αμέλειά τους να εφαρμόσουν και επιβάλλουν την εφαρμογή διατάξεων άλλων νόμων, που θα είχαν ως συνέπεια τη διακοπή της λειτουργίας αυτής της παράνομης εγκατάστασης.
Στο αμέσως προσεχές διάστημα η ΡΕΚΚ θα προσφύγει στον Εισαγγελέα και στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να προστατεύσει τα άτυχα ζώα, το περιβάλλον και τον ιστορικό-αρχαιολογικό χώρο του πρ. Στρατοπέδου Κόδρα.

                                                Καλαμαριά, 24.11.2015
                                                Από το Γραφείο Τύπου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!