Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα Ξεκάθαρο μήνυμα των λαών, πίεση για ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής


30/11/15

Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα
Ξεκάθαρο μήνυμα των λαών, πίεση για ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής


Σήμερα ξεκίνησαν στο Παρίσι οι εργασίες της Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP 21).  Χθες, σε όλο τον κόσμο, εκατομμύρια άνθρωποι διαδήλωσαν προκειμένου να πιέσουν τους ηγέτες που συμμετέχουν στην κρίσιμη συνδιάσκεψη, να σεβαστούν το μέλλον του πλανήτη και των γενιών που θα τον κατοικήσουν στο μέλλον.
Η νέα συν-εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Μαρία Πετεινάκη, δήλωσε σχετικά: «Η χθεσινή πορεία για το κλίμα ήταν από τις μαζικότερες πορείες που έχουν γίνει για περιβαλλοντικό θέμα τα τελευταία χρόνια. Αυτό δείχνει πως ο λαός μας έχει την ωριμότητα και την ετοιμότητα για αλλαγές σε ό,τι αφορά το περιβάλλον. Πιστεύουμε πως δόθηκε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι η κοινωνία θέλει να παρθούν οι αποφάσεις και τα μέτρα για τη μετρίαση της κλιματικής αλλαγής. Η τωρινή ενεργειακή πολιτική βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Η στροφή της ενεργειακής πολιτικής, εκτός από το περιβαλλοντικό όφελος, γνωρίζουμε καλά ότι μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, να φέρει επενδύσεις, να κινήσει την επιχειρηματικότητα αλλά και να βοηθήσει στη γεωπολιτική μας σταθερότητα».

Το Γραφείο Τύπου των ΟΠ
Περισσότερες πληροφορίες: 6974383646
Φωτογραφίες από την χθεσινή πορεία με την συμμετοχή των Οικολόγων Πράσινων:
https://c1.staticflickr.com/1/779/22798045314_32cf09ebef_o.jpg
https://c2.staticflickr.com/6/5685/23343849371_ca0e01f3f7_o.jpg
Επισκεφτείτε το θεματικό site των Οικολόγων Πράσινων για την Κλιματική Αλλαγή, εδώ
Επισκεφτείτε την ευρωπαϊκή πράσινη καμπάνια ενόψει της Διεθνούς Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή, εδώ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!