Στραματσόνι: "Ο διαιτητής έκρινε την εξέλιξη της αναμέτρησης"

Για λάθη του Μάνταλου, λάθη που κάνουν όλοι, όπως ο ίδιος και οι παίκτες του, τα οποία όμως έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης μίλησε ο Αντρέα Στραματσόνι στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του αγώνα με την Ξάνθη.

Ο Ιταλός τεχνικός τόνισε μάλιστα πως το μεγαλύτερο λάθος δεν ήταν η αποβολή του Ζέκα αλλά η μη αποβολή του Μπαξεβανίδη στο πρώτο μέρος. Σύμφωνα με τον 39χρονο τεχνικό ο Πορτογάλος είναι από τους παίκτες που είναι αναντικατάστατοι ενώ σημείωσε ότι δεν θέλει οι παίκτες του να μείνουν πολύ στο παιχνίδι με την Ξάνθη και να κοιτάξουν μπροστά.

Πως αισθάνεστε απόψε που ήρθατε πρόσωπο με πρόσωπο με την ελληνική διαιτησία;
"Φυσικά όταν αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα είχα εμπιστοσύνη στο ποδόσφαιρο, στον Παναθηναϊκό και στο πλάνο της ομάδας. Ελπίζω ότι ο διαιτητής έκανε δυο μεγάλα λάθη και κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο είναι στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό είπα και στον διαιτητή ότι όπως εγώ κάνω λάθη, οι παίκτες μου κάνουν λάθη ελπίζω και τα δικά σου να ήταν μόνο λάθη. Δυστυχώς σήμερα δεν ήμασταν σε κατάσταση να αλλάξουμε τη ροή του αγώνα και θεωρώ ότι σήμερα ο διαιτητής έκρινε την εξέλιξη της αναμέτρησης".

Θέλετε να μας πείτε τι σας απάντησε ο διαιτητής πάνω σε αυτό που του είπατε;
"Δεν υπάρχει κάτι να κρύψω μου είπε ότι ο Ζέκα κλότσησε τον αντίπαλο του, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια, και για τη φάση του πρώτου ημιχρόνου ότι δεν τη θυμόταν. Γενικά είμαι πολύ ευγενικός, μίλησα με τον διαιτητή και τον ρώτησα σήμερα συνέβη αυτό και φάνηκε ότι ο διαιτητής δεν ήταν στην κατάσταση που έπρεπε".

Αποβλήθηκε ο Ζέκα που είναι ένας παίκτης κλειδί. Θεωρείτε ότι αυτό ενόψει της συνέχειας ήταν και το χειρότερο;
"Δεν θέλω να βρίσκω δικαιολογίες αλλά ήμαστε δύσκολα γιατί έχουμε και εννιά παίκτες που απουσιάζουν. Στην τελευταία μας τακτική ο Ζέκα είχε ρόλο κλειδί γιατί γίνεται τρίτος αμυντικός και βοηθάει στην ανάπτυξη της ομάδας. Θέλω να είμαι ειλικρινής, είναι ένας σημαντικός παίκτης και δύσκολο να αντικατασταθεί. Πρέπει να βρούμε την λύση και να κοιτάξουμε μπροστά. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, ξεκινήσαμε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και θέλαμε να πιέσουμε και να ξοδέψουμε όλη μας την βενζίνη αλλά σταθήκαμε άτυχοι με την αποβολή".

Μπορείτε να κάνετε αγωνιστική κριτική λόγω και της αποβολής;
"Κατά τη γνώμη μου προσπαθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο το οποίο ήταν ισορροπημένο και επειδή δεν είχαμε πολλές επιλογές να τα δώσουμε όλα στο δεύτερο μέρος αλλά δεν είχαμε και πολλές επιλογές στον πάγκο. Κλείσαμε το ματς με τον Ροντρίγκο σέντερ φορ γιατί και ο Πέτριτς και ο Κλωναρίδης ήταν κουρασμένοι. Αυτή ήταν μια κακιά βραδιά, πρέπει να είμαστε θετικοί, να κοιτάξουμε μπροστά. Να επιστρέψουν κάποια παιδιά όπως και ο Μπεργκ. Δεν θέλω οι παίκτες μου να μείνουν πολύ στο σημερινό ματς".

Είδαμε τον Μολέντο να κάνει το ντεμπούτο του και είχε αρκετά καλή παρουσία, όπως και ο Βιγιαφάνιες που στο δεύτερο μέρος ξεκίνησε να παίζει ως δεκάρι;
"Για τον Μολέντο είμαι ευχαριστημένος γιατί κλήθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης να βοηθήσει. Στο πλάνο μου χρειάζεται μια-δυο εβδομάδες ακόμα για να είναι έτοιμος. Τον είδα ότι είναι σε καλή κατάσταση και θα μας βοηθήσει. Για τον Λούκας η στρατηγική μας σταμάτησε γιατί ήρθε η αποβολή. Μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις ως δεκάρι, εκεί όπου θα έχει και λιγότερη πίεση από τον αντίπαλο. Είμαι χαρούμενος που είναι εδώ".


Πηγή: www.sport24.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!