Στα σκαριά νέα πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας;

Η Βόρεια Κορέα φέρεται να προετοιμάζει την πέμπτη πυρηνική της δοκιμή. Την πληροφορία μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο στοιχεία των εγχώριων μυστικών υπηρεσιών.

Οι ψείρες είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στα παιδιά, ειδικά τους πρώτους μήνες της σχολικής χρονιάς.
Άναψαν τα αίματα σε ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την αγροτική πολιτική στο Αμύνταιο, όταν δεκάδες αγρότες βρέθηκε έξω από…
Το γύρο του Διαδικτύου κάνει η απίστευτη φάρσα που έχει στήσει μία γυναίκα!
Το μπρίο και η γοητεία της παραμένουν αναλλοίωτα παρά τα 83 της χρόνια!
Η αλήθεια είναι ότι σπανίως μας απογοητεύει. Η Kate Hudson, ως επί το πλείστον, είναι πάντα άψογη στις εμφανίσεις της.
Η γνωστή ηθοποιός έγινε μαμά.
Μίξη του νέου με το παλιό  Διάβασε τις ημερήσιες προβλέψεις για το ζώδιό σου από τον αστρολόγο, Γιάννη Ριζόπουλο  …
Ο Πέτρος Κουσουλός αποχώρησε από το πλατό της εκπομπής «Σπίτι μου σπιτάκι μου» πριν μπει ο Δήμος Βερύκιος.

Η πληροφορία αυτή έγινε γνωστή μόλις λίγες ώρες μετά την εκτόξευση ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα, η οποία γιορτάστηκε από το καθεστώς την Πιόνγκγιανγκ ως επιτυχία.

Όπως ανέφερε παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης, ο πύραυλος «έφερε με επιτυχία σε τροχιά τον δορυφόρο παρατήρησης της Γης Kwangmyongsong4 (σ.σ. ελληνιστί: λαμπερός αστέρας».

Σύμφωνα με πληροφορίες των ενόπλων δυνάμεων της γειτονικής Νότιας Κορέας, τέθηκε σε τροχιά ένα αντικείμενο, ωστόσο θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω αναλύσεις. Όπως επισημάνθηκε από τις ίδιες πηγές, ο πύραυλος είχε βεληνεκές έως και 13.000 χλμ. και ως εκ τούτου θα μπορούσε θεωρητικά να πλήξει την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ.

Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ

Οι ΗΠΑ, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, μεταξύ άλλων, καταδίκασαν την εκτόξευση του πυραύλου ως παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και απειλούν τώρα το αυταρχικό καθεστώς της Β. Κορέας με επιπτώσεις. Υπάρχει ο φόβος ότι η Πιόνγκγιανγκ επιδιώκει με την εκτόξευση κυρίως να δοκιμάσει την τεχνολογία διηπειρωτικών πυραύλων εφοδιασμένων με πυρηνικά όπλα.

Την εκτόξευση του επίμαχου πυραύλου καταδίκασε ήδη και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου του, στην οποία γίνεται λόγος για «ανεύθυνη πρόκληση» απέναντι στη διεθνή κοινότητα, η οποία «δεν επιτρέπεται να μείνει χωρίς αισθητές συνέπειες» για τη Β. Κορέα.

Οι τελευταίες ενέργειες της Πιόνγκγιανγκ αποτελέσαν αφορμή για σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 18.00 ώρα Ελλάδας, μετά από αίτημα των ΗΠΑ, της Ν. Κορέας και της Ιαπωνίας. Το ΣΑ του ΟΗΕ είχε συνέλθει εκτάκτως και πριν από περίπου έναν μήνα, όταν η Β. Κορέα είχε προβεί στην τέταρτη πυρηνική της δοκιμή, η οποία θορύβησε εκ νέου τη διεθνή κοινότητα.


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!