Αδιέξοδο για τις τηλεοπτικές άδειες στη συνάντηση Παππά και ιδιοκτητών

«Πλήρης διάσταση απόψεων» μεταξύ των ιδιοκτητών καναλιών και του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, διαπιστώθηκε στη συνάντησή τους και ενώ συζητείται το απόγευμα στην Ολομέλεια η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες, που αποφασίστηκε ότι τελικά θα είναι 4, ανεξαρτήτως περιεχομένου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το υπουργείο Επικρατείας:

«Ολοκληρώθηκε σήμερα ο κύκλος της διαβούλευσης του Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, με τους εμπλεκόμενους φορείς στο πλαίσιο της υλοποίησης των προβλέψεων του νέου νόμου για τα media και εν όψει της διενέργειας του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών. Συνολικά, ο Υπουργός Επικρατείας πραγματοποίησε συναντήσεις με τις διοικήσεις έντεκα φορέων, προκειμένου να καταγραφούν όλες οι απόψεις και οι προστάσεις ώστε η διαμόρφωση του νέου τηλεοπτικού τοπίου της χώρας, με τη χορήγηση αδειών για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, να συντελεστεί με όρους απόλυτης διαφάνειας και αντικειμενικότητας.

Σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε με τη διοίκηση της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ). Στη διάρκεια της συνάντησης, διαπιστώθηκε η πλήρης διάσταση απόψεων των εκπροσώπων των ιδιωτικών καναλιών με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ κ. Πάνος Κυριακόπουλος (STAR), ο Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Πεφάνης (MEGA), ο Γενικός Γραμματέας κ. Στρατής Λιαρέλλης (ANT1), ο Ταμίας κ. Κώστας Κιμπουρόπουλος (ΣΚΑΪ), η Εφορος κυρία Άννα Σούρπη (ALPHA), το Μέλος Δ.Σ. κ. Γεώργιος Ζώης (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV), ο Γενικός Διευθυντής κ. Μανώλης Δραϊνάκης και ο Νομικός Σύμβουλος κ. Κωστής Φιλιππόπουλος».


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!