Πολύνεκρη συντριβή ελικοπτέρου στη Νορβηγία UPD

Ελικόπτερο που μετέφερε εργαζόμενους σε θαλάσσια πλατφόρμα πετρελαίου συνετρίβη κοντά στην πόλη Μπέργκεν στη Νορβηγία. Νεκροί έχουν βρεθεί 11 από τους 13 επιβαίνοντες, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για ακόμη δύο ανθρώπους. 

Ωστόσο οι αρχές ενημέρωσαν ότι πλέον θεωρούνται όλοι νεκροί και οι έρευνες θα συνεχιστούν έως ότου βρεθούν οι σοροί όλων των θυμάτων.

Νωρίτερα, η πρωθυπουργός της χώρας, Έρνα Σόλμπεργκ, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter ότι «τα νέα από την πτώση του ελικοπτέρου είναι φρικτά».

Τα αίτια του δυστυχήματος είναι αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Νορβηγίας δήλωσε ότι το ελικόπτερο που συνετρίβη ήταν μοντέλο της Eurocopter (Super Puma της εταιρείας Airbus), σημειώνοντας ότι ο τύπος του ελικοπτέρου είχε παρουσιάσει προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων το 2012.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι έχουν βρεθεί τα «μαύρα κουτιά» του ελικοπτέρου. Μέσα από τις ηχητικές εγγραφές των κουτιών, αλλά και τις καταγραφές δεδομένων, εκφράζεται ελπίδα ότι θα αποσαφηνιστούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν 11 εργαζόμενοι στην πλατφόρμα πετρελαίου και δύο πιλότοι. Μεταξύ αυτών ήταν ένας Βρετανός και ένας Ιταλός, ενώ όλοι οι υπόλοιποι επιβαίνοντες κατάγονταν από τη Νορβηγία.

Επίσης, η πρωθυπουργός της χώρας, Έρνα Σόλμπεργκ, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter ότι «τα νέα από την πτώση του ελικοπτέρου είναι φρικτά».

Η συντριβή σημειώθηκε στις δυτικές ακτές της χώρες, κοντά στην πόλη Μπέργκεν, τη δεύτερη μεγαλύτερη στη Νορβηγία.

«Το ελικόπτερο έχει ολοσχερώς καταστραφεί. Τα σωστικά συνεργεία κάνουν ό,τι μπορούν για να εντοπίσουν τους επιβαίνοντες ζωντανούς», δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου διάσωσης και συντονισμού των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο συνεργάτης της «Εφημερίδας των Συντακτών», Niko Ago, αναφέρει ότι οι επιβαίνοντας ήταν εργαζόμενοι σε θαλάσσια πλατφόρμα πετρελαίου.

Το ελικόπτερο συνετρίβη καθώς πετούσε προς την ακτή, από την πετρελαϊκή πλατφόρμα Gullfaks B της εταιρίας Statoil, αναφέρει το κέντρο συντονισμού και διάσωσης της Νορβηγίας.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία Statoil, όλα τα ελικόπτερα του ίδιου τύπου με αυτό που συνετρίβη (Super Puma της εταιρείας Airbus), έχουν προσωρινά καθηλωθεί στο έδαφος, πιθανότατα έως διευκρινιστούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Προληπτικά μέτρα φαίνεται να λαμβάνει και η Βρετανία. Μετά τη συντριβή του νορβηγικού ελικοπτέρου, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Βρετανίας (UK CAA) ανακοίνωσε ότι απαγορεύει προσωρινά τις πτήσεις των ελικοπτέρων του ιδίου τύπου.

Σε ηλεκτρονικό μήνυμά της, ανακοίνωσε ότι έδωσε «οδηγία να σταματήσουν οι εμπορικές επιβατικές πτήσεις του ελικοπτέρου Airbus EC225LP των βρετανικών εταιρειών».

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!