Στη δημοσιότητα εγκύκλιος για τα ολοήμερα σχολεία

Εγκύκλιος με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου και οι εγγραφές των μαθητών για την επόμενη σχολική χρονιά εξεδόθη από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Βάσει της εγκυκλίου, στο ολοήμερο πρόγραμμα των Ενιαίου Τύπου Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν οι μαθητές με γονείς που εργάζονται (σ.σ.: και οι δύο). Οι εν λόγω μαθητές καλούνται να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας στην περίπτωση που είναι άνεργοι.

Επίσης στα ολοήμερα μπορούν να εγγραφούν και οι μαθητές των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μαθητές πολύτεκνων/μονογονεϊκών οικογενειών, μαθητές με γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένους σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένους).

Στην ίδια εγκύκλιο υπάρχει πρόβλεψη για ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών, πριν από τη λήξη του ολοήμερου προγράμματος μετά το τέλος της 2ης ώρας του (δηλαδή στις 15.00), εφόσον έχει κατατεθεί σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.

Όταν υπάρχει ανάγκη, προβλέπεται η συγκρότηση τμήματος Πρόωρης Υποδοχής μαθητών για τα δημοτικά και Πρωινής-Προαιρετικής Ζώνης για τα νηπιαγωγεία (από τις 07.00 έως τις 08.00 το πρωί).

Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος Πρόωρης Υποδοχής μαθητών είναι οι 7 μαθητές για σχολεία με λειτουργικότητα έως 8/θέσια και 10 μαθητές για σχολεία με λειτουργικότητα από 9/θέσια και άνω.

Οι εγγραφές πρέπει να γίνουν από τους γονείς/κηδεμόνες έως τις 21 Ιουνίου, ενώ τα σχετικά έντυπα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!