Εύη Χριστοφιλοπούλου προς Τσίπρα: Πώς θα ελέγξετε τον υπουργό Πολάκη

Την αντίδραση και της βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κυρίας Εύης Χριστοφιλοπούλου προκάλεσε η φωτογραφία στην οποία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης εμφανίζεται να καπνίζει σε κλειστό χώρο του υπουργείου - και ο αντικαπνιστικός νόμος μάλιστα να βρίσκεται σε ισχύ ανεξάρτητα από το αν εφαρμόζεται.

Η κυρία Χριστοφιλοπούλου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα με θέμα: «Απαράδεκτη, πρωτόγνωρη συμπεριφορά του κ. Πολάκη να καπνίζει αρειμανίως εντός του υπουργείου Υγείας».

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος θα έπρεπε να αποτελεί αφορμή για την ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες αυτής της θανατηφόρας συνήθειας.

Στην Ελλάδα όμως από χθες φιγουράρει στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ νέα φωτογραφία του αναπληρωτή υπουργού κ. Πολάκη, ο οποίος καπνίζει επιδεκτικά και αρειμανίως εντός του υπουργείου Υγείας σε χώρο που ενημερώνονται στελέχη και δημοσιογράφοι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας παραβιάζει ευθέως και κατ' εξακολούθηση τον νόμο, προβάλλοντας αρνητικό πρότυπο για ολόκληρο τον πληθυσμό και ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους.  

Επειδή δεν νοείται υπουργός πολιτισμένης χώρας να επιδεικνύει τέτοιου είδους συμπεριφορά, ερωτάστε κ. Πρωθυπουργέ:

1. Με ποιον τρόπο θα ελέγξετε τον επιδεικτικά και αρειμανίως καπνίζοντα κ. Πολάκη;

2. Πώς θα εξασφαλιστεί η σωστή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου όταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τον παραβιάζει ευθέως και κατ' εξακολούθηση;».

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!