Πύρινη κόλαση στην Εύβοια – Ανεξέλεγκτη η φωτιά, στάχτη χιλιάδες στρέμματα


Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από το Σάββατο το μεσημέρι στη Βόρεια Εύβοια, με τις καταστροφές πλέον να είναι ανυπολόγιστες για την περιοχή.

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και οι φλόγες κατακαίουν τα πάντα από την λίμνη μέχρι την περιοχή Κατούνια.
Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, καθώς πάνω από 20.000 στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μεγάλη μάχη να σώσουν το υπόλοιπο πράσινο της περιοχής.
Το πύρινο μέτωπο της πυρκαγιάς ξεπέρασε τα 12-15 χιλιόμετρα.
Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια, ωστόσο όλοι οι κάτοικοι των γύρω χωριών είναι σε ετοιμότητα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, το πρωί της Κυριακής, επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 44 πεζοπόρο, 30 στρατιώτες, 7 μηχανήματα, 11 υδροφόρες, πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.
Επίσης, οι δυνάμεις στην Εύβοια έχουν ενισχυθεί με πεζοπόρο τμήμα 22 ατόμων από τη Θεσσαλονίκη, 10 οχήματα από την Κεντρική Μακεδονία και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα από τη Δυτική Μακεδονία.
«Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα» ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, και είπε ακόμη ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για αποζημιώσεις στους παραγωγούς ρητίνης που μέχρι τώρα δούλευαν στην περιοχή.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!