Κορδελιό - Εύοσμος: Ύποπτη δυσοσμία στο Κορδελιό προκαλεί τσούξιμο στον λαιμό


ΥΠΟΠΤΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΣΤΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΣΟΥΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ 

του Νίκου Αβουκάτου 
Επείγουσα αναφορά απέστειλε ο Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τα προβλήματα έντονης δυσοσμίας κυρίως τις βραδινές ώρες που επαναλαμβάνονται στην περιοχή τον τελευταίο μήνα. Η οσμή που περιφέρεται στην ατμόσφαιρα του δήμου παραπέμπει σε υγραέριο.
Η κατάσταση δείχνει ότι έχει επιδεινωθεί και, μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου Βασίλη Τσακαλίδη, τις προηγούμενες ημέρες η αρμόδια Διεύθυνση δέχθηκε αρκετά τηλεφωνήματα δημοτών από το Κορδελιό και την περιοχή της Ελπίδας με τα οποία διατυπώθηκαν παράπονα για ενοχλήσεις στα μάτια και τσούξιμο στο λαιμό.
Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου επισημαίνει ότι το πρόβλημα το τελευταίο διάστημα είναι και πάλι έντονο και καλεί τις αρμόδιες αρχές να αντιμετωπίσουν άμεσα το πρόβλημα και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους.
«Λόγω του κατεπείγοντος του θέματος ζητήσαμε να ληφθούν άμεσα μέτρα και να γίνουν έλεγχοι στις βιομηχανίες που εκπέμπουν αέρια κατά την παραγωγική τους διαδικασία», επισήμανε στη Greenagenda.gr o κ. Τσακαλίδης.
«Η κατάσταση είναι ανυπόφορη και το πρόβλημα της δυσοσμίας μας απασχολεί έντονα», δηλώνουν και οι κάτοικοι των περιοχών του Δήμου.
«Παρακολουθούμε στενά το θέμα και σε καθημερινή βάση και βρισκόμαστε σε επικοινωνία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι τιμές των αέριων ρύπων δείχνουν ότι είναι εντός ορίων. Εμείς υποθέτουμε ότι αυτή τη χαρακτηριστική οσμή του υγραερίου δεν την ανιχνεύουν τα όργανα μέτρησης», τόνισε η αρμόδια υπάλληλος του Δήμου Βίκυ Καζαντζίδου.
«Πριν από μήνες για παρόμοια περιστατικά έντονης δυσοσμίας χρειάστηκε να καταθέσουμε στον Πταισματοδίκη που διεξάγει προανάκριση και αναμένουμε το πόρισμα του Εισαγγελέα», ανέφερε η κ. Καζαντζίδου.
«Σε επικοινωνία με τις βιομηχανίες μάς λένε ότι δεν προέρχεται από αυτούς. Ακόμη, ήρθαμε σε επαφή με τη ΔΕΠΑ, έκαναν μετρήσεις και μας είπαν ότι δεν υπάρχει κάποια διαρροή. Επομένως ψάχνουμε να βρούμε την αιτία της δυσοσμίας και την πηγή του ρύπου», υπογράμμισε ο κ. Τσακαλίδης.
Δείτε το κείμενο της επείγουσας αναφοράς του δήμου για το ζήτημα:
12

 αναδημοσίευση απο greenagenda.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!