Προσδοκώντας σε ένα κράτος δικαίου!...


Γεώργιος Νικ. Σχορετσανίτης

Η ανακοίνωση της οριστικής απόφασης έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και προκάλεσε μεγάλη έκπληξη σε αρκετούς ανυποψίαστους. 

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι το πρόστιμο, ύψους κάπου 375.000 ευρώ, που...
είχε επιβληθεί σε βάρος γνωστού στελέχους της νομικής επιστήμης και του επαγγέλματος στην περιοχή της Αθήνας, καθώς και πρώην αντιπρόεδρου της Βουλής, παραγράφηκε πανηγυρικά! 

Σημειωτέον, ότι το αρχικό πρόστιμο ανερχόταν στο καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό του σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ, για κάποιες παραλείψεις που έλαβαν χώρα το έτος 1999! 

Από το έτος εκείνο, έως σήμερα, παρήλθε χρονικό διάστημα δεκαεφτά ετών! 

Η ελληνική δικαιοσύνη έδειξε ολόκληρο το μεγαλείο των δυνατοτήτων, αλλά παράλληλα και των αδυναμιών της.

Όλοι αναρωτιούνται τι θα γινόταν άραγε, εάν στη θέση εκείνου βρισκόταν ένας απλός πολίτης. 
Όταν για ποσά πολύ μικρότερα, αδύναμοι πολίτες οδηγούνται σε κρατητήρια, όταν για ψίχουλα γίνονται αψυχολόγητες διακοπές ρεύματος σε σπίτια αναξιοπαθούντων, και το ακόμα ακραίο για κάποια χρηματικά ποσά σπίτια απλών συμπολιτών μας οδηγούνται σε πλειστηριασμό, έτσι για να αναφέρουμε κάποια χειροπιαστά παραδείγματα! 

Αλήθεια, τι πρέπει να σκεφτεί ο Έλληνας πολίτης μετά απ’ όλα αυτά; 

Να απολαύσει την ταχύτητα απόδοσης της δικαιοσύνης στη χώρα μας; 

Ή να σκεφτεί ότι η ελληνική δικαιοσύνη φροντίζει και μεταχειρίζεται με καλύτερο τρόπο τους πολιτικούς απ’ ό,τι τον απλό αδύναμο πολίτη; 

Η απόδοση της συγκεκριμένης απόφασης συνιστά ρεκόρ καθυστέρησης, εκτός εάν με διάφορα νομικά τερτίπια, που ξεφεύγουν από τις γνώσεις μας, αθωώθηκε ο παραπάνω πολιτικός. 

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Γεώργιου Νικ. Σχορετσανίτη πατήστε ΕΔΩ

Πηγή: nonews-news.blogspot.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!