Μόναχο: Ανέλαβε η ελίτ των ειδικών δυνάμεων της Γερμανίας –Η ομάδα GSG9 [εικόνες&βίντεο]


Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» η ελίτ των ειδικών δυνάμεων της γερμανικής αστυνομίας έφτασε στο Μόναχο και συμμετέχει ενεργά στην επιχείρηση που πραγματοποιούν αυτήν την ώρα οι αρχές.


Σε ένα κακόγουστο παιχνίδι της μοίρας, η ομάδα «GSG9» δημιουργήθηκε μετά την φονική, τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσαν παλαιστίνιοι εξτρεμιστές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1972.
Η τρομοκρατική οργάνωση «Μαύρος Σεπτέμβρης» είχε επιτεθεί τότε στις εγκαταστάσεις του ολυμπιακού χωριού, πολύ κοντά στο τόπο του σημερινού μακελειού, και είχε κρατήσει ομήρους 11 αθλητές της ισραηλινής ομάδας, με αποτέλεσμα τον θάνατο και των 11, καθώς και ενός Γερμανού αστυνομικού.

Το όνομα της ομάδας προκύπτει από την γερμανική λέξη «Grenzschutzgruppe» που σημαίνει ομάδα προστασίας συνόρων και τον αριθμό 9, καθώς τότε η Γερμανία είχε 8 υπηρεσίες συνοριοφύλαξης.
Η ομάδα είναι ειδική σε καταστάσεις ομηρείας, τρομοκρατικές επιθέσεις και διαφύλαξης συνόρων, ενώ αναλαμβάνει επίσης την εξουδετέρωση στόχων, την διασφάλιση ουδέτερων περιοχών, τις διαπραγματεύσεις σε περίπτωση απαγωγής, καθώς και εκτελεί επιχειρήσεις «ελεύθερων σκοπευτών».

Φωτογραφία: Bundesarchiv, B 145 Bild-F051866-0010 / Wegmann, Ludwig / CC-BY-SA 3.0
Η GSG9 έχει χαρακτηρισθεί ως η καλύτερη μονάδα ειδικών δυνάμεων αστυνομίας στον κόσμο, ενώ η πρώτη της επιχείρηση, μετά τη σύσταση της το 1972, ήταν το 1977 όταν και πάλι παλαιστίνιοι είχαν κάνει αεροπειρατεία σε αεροπλάνο της Lufthansa, της πτήσης 181.
Μετά από 4 μέρες ομηρείας, η GSG9 πραγματοποίησε επιτυχή εισβολή στο αεροσκάφος, η οποία κράτησε μόλις 7 λεπτά και απελευθέρωσε όλους τους ομήρους, ενώ σκότωσε τους τρεις από τους τέσσερις δράστες.

Φωτογραφία: Boris Roessler/EPA/ΑΠΕ
Η μονάδα ανήκει στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Γερμανίας και έχει ως βάση το Sankt Augustin-Hangelar, κοντά στην Βόννη, ενώ για τις επιχειρήσεις της χρησιμοποιεί, ελικόπτερα, σκάφη και άλλα μέσα μεταφοράς.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!