Παραδόθηκε ο 15χρονος που μαχαίρωσε αστυνομικό

Νωρίτερα, Εισαγγελέας και Ανακριτής άφησαν ελεύθερους τον 15χρονο συνεργό και συλληφθέντα φίλο του δράστη και τους γονείς των δύο παιδιών που διώκονται με πλημμελήματα.

Στη συνέχεια, ο 15χρονος παραλίγο φονιάς παραδόθηκε συνοδεία του δικηγόρου του και των γονέων του που είχαν αφεθεί ελεύθεροι στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου και συνελήφθη, δίχως να πει τίποτα για την πράξη του, ενώ αύριο θα οδηγηθεί και εκείνος ενώπιον του εισαγγελέα.

Σήμερα τα ξημερώματα, συνελήφθησαν στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 15χρονος Έλληνας για τα αδικήματα της αντίστασης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καθώς και οι γονείς του, ηλικίας 46 και 41 ετών, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Πρόσθετα, συνελήφθησαν ο γονείς του συνεργού του και δράστης απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του αστυνομικού, ο 42χρονος πατέρας του οποίου διώκεται και για παράνομη οπλοκατοχή αφού βρέθηκε πάνω του ένα μαχαίρι. Ο γιος που διέφυγε και πραγματοποιούνταν αναζητήσεις σε βάρος του μέχρι το βράδυ που παραδόθηκε, είναι κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση, οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα αστυνομικός του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, κατά τη διάρκεια περιπολίας, επιχείρησε να ελέγξει δίκυκλο μοτοποδήλατο, που δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας στο οποίο επέβαιναν οι δυο 15χρονοι και τους οποίους είχε ξαναδεί να κινούνται ύποπτα στην περιοχή τις νύχτες.

Ο οδηγός του δικύκλου ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να διαφύγει, ενώ όταν εντοπίστηκε εκ νέου, εισήλθε σε στενό δρόμο κατορθώνοντας να διαφύγει από το οπτικό πεδίο του αστυνομικού, ο οποίος στάθμευσε το περιπολικό, με σκοπό να προσεγγίσει το σημείο πεζός.

Οι δράστες προκειμένου να μην επιτρέψουν στον αστυνομικό να κατέβει από το όχημα, τη στιγμή που αυτός αποβιβαζόταν, ανέπτυξαν ταχύτητα και προσέκρουσαν στην πόρτα του περιπολικού με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αστυνομικού στο μέτωπο.

Σε εκείνο το σημείο ακολούθησε πάλη με τον αστυνομικό να προσπαθεί παρά τη ζάλη του, να ακινητοποιήσει τον οδηγό. Τότε ο συνοδηγός επίσης 15 ετών, άρχισε να χτυπάει τον αστυνομικό με κλωτσιές, γροθιές και στο τέλος έβγαλε ένα μαχαίρι και του το κάρφωσε στον θώρακα πληγώνοντάς τον μόλις τρία εκατοστά από την καρδιά... Αμέσως μετά προσπάθησε εκ νέου να μαχαιρώσει τον αστυνομικό ο οποίος παρά την αιμορραγία του και τον σοβαρό του τραυματισμό, πυροβόλησε σε κενό τομέα για εκφοβισμό και τότε ο 15χρονος δράστης πήρε το μαχαίρι και τράπηκε σε φυγή πεζός.

Ένας διερχόμενος πολίτη που είδε όλη αυτή την πάλη έτρεξε να βοηθήσει τον αστυνομικό να ακινητοποιήσει τον 15χρονο οδηγό και να τον συλλάβει μέχρι να φτάσουν στο σημείο ενισχύσεις.

Ακολούθως, στην προσπάθειά του να δεσμεύσει τον οδηγό του δικύκλου, ο αστυνομικός δέχτηκε επίθεση από τον συνεπιβάτη, ο οποίος του επιτέθηκε με γροθιές και στη συνέχεια με ανθρωποκτόνο πρόθεση τον τραυμάτισε με μαχαίρι στον θώρακα κοντά στη καρδιά. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο 15χρονος αποπειράθηκε να ξαναχτυπήσει με το μαχαίρι τον αστυνομικό, ο οποίος για εκφοβισμό πυροβόλησε μια φορά σε ασφαλή κατεύθυνση.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα, οι γονείς των δύο 15χρονων, οι οποίοι συνελήφθησαν για παραμέληση της εποπτείας τους, ενώ ο πατέρας του δράστη συνελήφθη και για παράνομη οπλοκατοχή αφού έφερε μαζί του ένα μαχαίρι.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», όπου παραμένει νοσηλευόμενος εκτός κινδύνου πλέον. Παράλληλα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και ακολούθως στα εξωτερικά ιατρεία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, μεταφέρθηκε και ο 15χρονος συλληφθείς, λόγω αδιαθεσίας που επικαλέστηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!