«Απόβαση» 200 αξιωματικών της Europol στην Ελλάδα για τον εντοπισμό τζιχαντιστών

Απόβαση στα νησιά του Αιγαίου ετοιμάζονται να κάνουν από την επόμενη βδομάδα περισσότεροι από 200 αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής της Europol, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστούν ροές τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που διοχετεύονται στην Ευρώπη.

Ένα από τα πιο αποκαλυπτικά ατυχήματα της πλούσιας καριέρας της είχε η «Μενεγάκη της Αργεντινής».
Κάποιοι από τους επιβάτες έβγαλαν τα κινητά τους και άρχισαν να καταγράφουν το πρωτοφανές σκηνικό.
Απαρηγόρητα τα δύο μικρά αδέρφια.
Ένα βίντεο που «καίει» τον τουρισμό στην Αγία Νάπα, καθώς παρουσιάζει τον ακραίο τρόπο με τον οποίο διασκεδάζουν οι τουρίστες…
Προβλέψεις Εβδομάδας από 28 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου από την αστρολόγο Μπέλλα Κυδωνάκη  
Σε σχέση ή... free; Διάβασε καθημερινά τις προβλέψεις για τα ερωτικά του ζωδίου σου από το Astrology.gr  
Grace VanderWaal. Θυμήσου αυτό το όνομα!
Η εβδομάδα που πέρασε ήταν ιδιαίτερα έντονη

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Rob Wainwright, επικεφαλής της Europol στην Evening Standard, οι 200 αξιωματικοί θα αναπτυχθούν στο πλευρό των Ελλήνων συνοριοφυλάκων και θα χρησιμοποιήσουν τεχνικές που αναπτύχθηκαν από τις βρετανικές αρχές ασφαλείας και εφαρμόστηκαν στα αεροδρόμια της χώρας για τον εντοπισμό τρομοκρατών.

Η Βρετανία κατά το παρελθόν είχε προειδοποιήσει για μια αυξανόμενη απειλή της τρομοκρατίας από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, μετά την αποκάλυψη ότι όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν πλαστά διαβατήρια για να εισέλθουν στη χώρα.

«Έχουμε δει εδώ και ενάμιση χρόνο ότι είναι στρατηγική επιλογή του ISIS η διενέργεια θεαματικών επιθέσεων, σαν αυτές που είδαμε στη Γαλλία και τις Βρυξέλλες», ανέφερε ο Wainwright, ο οποίος συμπλήρωσε ότι θα υπάρξουν και άλλες απόπειρες για ανάλογα χτυπήματα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αποκαλύφθηκε ότι το ISIS έχει διανείμει πλαστά διαβατήρια στα ελληνικά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων για να μπορέσουν οι τρομοκράτες να ταξιδέψουν στην Ευρώπη με «καθαρά» έγγραφα ταυτότητας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Europol Rob Wainwright, σε δηλώσεις του στην Evening Standard, οι τζιχαντιστές έχουν λάβει μια «στρατηγική απόφαση» να στείλουν φανατικούς για να επιτεθούν στην Ευρώπη, προκειμένου να «απαντήσει» στις ήττες που γνωρίζει στο έδαφος της Συρίας.

Επίσης, ο ίδιος προβλέπει ότι θα γίνουν και άλλες «εντυπωσιακές» επιθέσεις από τους τζιχαντιστές όπως στο Παρίσι λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη διεξάγονται περισσότερες από 50 αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!