Μετά την άνοιξη του 2017 η απόφαση Μέρκελ για τη διεκδίκηση της καγκελαρίας

Μετά την άνοιξη του 2017 αναμένεται η Άνγκελα Μέρκελ να ανακοινώσει εάν θα είναι εκ νέου υποψήφια για την καγκελαρία της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel.

Μάλιστα, η καγκελάριος επιθυμεί προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη του επικεφαλής του συντηρητικού βαυαρικού κόμματος CSU και βασικού της συμμάχου, Χορστ Ζέεχοφερ.

Το περιβάλλον της κ. Μέρκελ εκτιμά ότι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας χωρίς την υποστήριξη του κ. Ζέεχοφερ θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτική ζημιά.

Αρχικώς, η υποψηφιότητα επρόκειτο να ανακοινωθεί την άνοιξη του 2016. Ωστόσο, η προσφυγική κρίση ανέβαλε τον σχεδιασμό της καγκελαρίου.

Η 62χρονη πολιτικός, η οποία βρίσκεται στην προεδρία της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης από το 2005, συγκυβερνά για δεύτερη φορά με τους σοσιαλδημοκράτες στον λεγόμενο «μεγάλο συνασπισμό». Εφόσον καταφέρει να επανεκλεγεί, τότε ενδεχομένως να «σπάσει» το ρεκόρ του Χέλμουτ Κολ, ο οποίος ήταν καγκελάριος επί 16 συναπτά χρόνια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!