Θερινό Σινέ Τζένη Καρέζη: Από τις 22 έως τις 28 Αυγούστου ‘’Creed: η γέννηση ενός θρύλου’’ με τον Σιλβέστερ Σταλόνε



- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -
‘’Creed: η γέννηση ενός θρύλου’’ με τον Σιλβέστερ Σταλόνε
Από τις 22 έως τις 28 Αυγούστου στο Θερινό Σινέ Τζένη Καρέζη


Ένας μεγάλος πυγμάχος είπε κάποτε, «Το θέμα δεν είναι πόσο δυνατά μπορείς να χτυπήσεις. Είναι πόσο δυνατό χτύπημα μπορεί να δεχτείς και να συνεχίσεις…"
Οι προβολές στο θερινό Τζένη Καρέζη Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά συνεχίζονται με την ταινία «Creed: Η Γέννηση ενός Θρύλου» με τους Σιλβέστερ Σταλόνε και Μάικλ Μπ. Τζόρνταν από τη Δευτέρα 22 έως και την Κυριακή 28 Αυγούστου . Ώρα προβολής: 21.00.
Η ταινία είχε κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους της πόλης τον Ιανουάριο του 2016.
Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ράιαν Κούγκλερ («Μια Στάση Πριν το Τέλος»), η ταινία «Κριντ: Η Γέννηση ενός Θρύλου» εξερευνά ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του «Rocky», με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο για ΌσκαρΣιλβέστερ Σταλόνε, στον θρυλικό ομώνυμο ρόλο.
Η ταινία ξανασμίγει στη μεγάλη οθόνη τον Κούγκλερ με τον πρωταγωνιστή του, στο «Fruitvale Station», Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, ο οποίος υποδύεται τον γιο του Απόλο Κριντ.
Ο Άδωνις Τζονσον (Τζόρνταν) δε γνώρισε ποτέ τον διάσημο πατέρα του, τον παγκόσμιο πρωταθλητή Βαρέων Βαρών, Απόλο Κριντ, ο οποίος και απεβίωσε πριν τη γέννηση του. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το μποξ τρέχει στις φλέβες του. Έτσι ο Άδωνις αποφασίζει να πάει στην Φιλαδέλφεια, τόπο του θρυλικού αγώνα του Απόλο Κριντ με τον σκληρό, πρωτοεμφανιζόμενο μποξέρ, Ρόκι Μπαλμπόα.
Με το που φτάνει στην Πόλη της Αδελφικής Αγάπης, ο Άδωνις εντοπίζει τον Ρόκι (Σταλόνε) και του ζητά να γίνει ο προπονητής του. Παρά την επιμονή του δευτέρου πως έχει αποσυρθεί από τον χώρο, ο Ρόκι θα δει στον Άδωνη τη δύναμη και την αποφασιστικότητα που είχε γνωρίσει στον Απόλο — τον σημαντικότερο αντίπαλο του, που κατέληξε να γίνει ο στενότερος φίλος του. Συμφωνεί να τον αναλάβει και να τον προπονεί, έχοντας ο ίδιος να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο, πιο θανάσιμο από οποιονδήποτε αντιμετώπισε στο ρινγκ.
Με τον Ρόκι στο πλευρό του, πολύ σύντομα ο Άδωνης θα έχει τη δική του ευκαιρία στην κατάκτηση του τίτλου… μπορεί όμως να αποκτήσει όχι μόνο τη δύναμη, αλλά και την καρδιά ενός αληθινού μαχητή, την ώρα του μεγάλου αγώνα;
Στην ταινία πρωταγωνιστεί επίσης η Τέσσα Τόμσον («Selma», «Dear White People»), ως η Μπιάνκα, μια νεαρή τραγουδίστρια, με την οποία βγαίνει ο Άδωνις, η Φιλίσια Ρασάντ («Steel Magnolias», «The Cosby Show») ως η Μέρι Αν Κριντ, η χήρα του Απόλο και ο Άγγλος επαγγελματίας μποξέρ, πρωταθλητής Βαρέων Βαρών, Άντονι Μπελιού, ως ο πρωταθλητής μποξέρ «Pretty» Ρίκι Κόνλαν.
Το σενάριο είναι των Ράιαν Κούγκλερ και  Άαρον Κόβινγκτον, βασισμένο στους χαρακτήρες της σειράς ταινιών «Rocky», σε σενάριο του Σιλβέστερ Σταλόνε. 
Πρωταγωνιστούν:
Μάικλ Μπι Τζόρνταν, Σιλβέστερ Σταλόνε, Τέσα Τόμσον, Φιλίσια Ρασάντ, Άντρε Γουόρντ,
Άντονι Μπελιού, Ρίτσι Κόστερ, Ρικάρντο ‘Πάντμαν’ ΜακΓκίλ, Γκάμπριελ Ροσάντο
Σκηνοθεσία:  Ράιαν Κούγκλερ
Σενάριο: Ράιαν Κούγκλερ & Άαρον Κόβινγκτον
Παραγωγή: Ίρβιν Γουίνκλερ, Ρόμπερτ Τσάρτοφ, Τσαρλς Γουίνκλερ, Γουίλιαμ Τσάρτοφ, Ντέιβιντ
Γουίνκλερ, Κέβιν Κινγκ-Τέμπλετον, Σιλβέστερ Σταλόνε
Φωτογραφία: Μαρίσε Αλμπέρτι
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Χάνα Μπίτσλερ
Μοντάζ: Μάικλ Πι Σόβερ, Κλόντια Κοστέλο
Μουσική: Λούντβιγκ Γκόρανσον
Κοστούμια: Έμμα Πότερ, Αντουανέτ Μέσαμ
Διάρκεια: 133’
Βραβεία Όσκαρ
Υποψήφιος για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου: Σιλβέστερ Σταλόνε
Χρυσές Σφαίρες
Υποψήφιος Β’ Ανδρικού Ρόλου: Σιλβέστερ Σταλόνε
National Board of Review
Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου: Σιλβέστερ Σταλόνε
Στην επίσημη λίστα με τις Καλύτερες Ταινίες του 2015
National Society of Film Critics
Καλύτερου ΑΑνδρικού Ρόλου: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν
(Πηγές: culturenow.gr)

‘’Ουζερί Τσιτσάνης’’ από το βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη μέχρι την Κυριακή 21 Αυγούστου
Συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή 21 Αυγούστου και ώρα προβολής 21.00, η ταινία ‘’Ουζερί Τσιτσάνης’’ (Δεκέμβριος του 2015 στις αίθουσες της πόλης) από το ομώνυμο βιβλίο του σπουδαίου λογοτέχνη και δημοσιογράφου Γιώργου Σκαμπαρδώνη.
Η παραγωγή σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη το 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι.
Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή.
Παίζουν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Χάρης Φραγκούλης, Χριστίνα Χειλα – Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Στάνκογλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λάκης Κομνηνός, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Μαρία Καβουκίδη, Μιχάλης Αεράκης.

Ελεύθερη είσοδος και με αντίτιμο αγάπης είδη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά
Οι φίλοι του θερινού κινηματογράφου έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στο μοναδικό περιβάλλον του Δημοτικού σινεμά Τζένη Καρέζη το ιδιαίτερα προσεγμένο πρόγραμμα ταινιών έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2016 και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο και μοναδικό αντίτιμο αγάπης, είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, παιχνίδια, είδη υγιεινής και προσωπικής φροντίδας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά.

Λίγα λόγια για το ΄΄Τζένη Καρέζη΄΄
Το θερινό σινεμά ΄΄Τζένη Καρέζη΄΄ βρίσκεται σε μια μαγευτική τοποθεσία στην Πολίχνη, κυκλωμένο από ένα υπέροχο κομμάτι πρασίνου, όπου το γιασεμί και το αγιόκλημα αναβλύζουν νοσταλγία άλλων εποχών. Κάτω από το φως των αστεριών και το καλοκαιρινό φεγγάρι, τα μικρά παιδιά μπορούν να απολαύσουν παιδικές ταινίες, ενώ οι μεγάλοι μπορούν να αναπολήσουν ευχάριστα τα χρόνια που έτρεχαν με τα κοντά τους παντελονάκια πάνω στο χώμα και το χαλίκι για να απολαύσουν τους αστέρες της μεγάλης οθόνης.
Βρίσκεται στις οδούς Μαυρομιχάλη και Φιλίππου, στο Πάρκο Κρύας Βρύσης Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά.
Από φέτος ο κινηματογράφος μπαίνει δυναμικά στον ψηφιακό κόσμο με σύγχρονο ψηφιακό σύστημα προβολής των ταινιών που θα μας χαρίσει υψηλής ποιότητας εικόνα και την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ/ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ (Ώρα προβολής 21.00)

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/8 – ΚΥΡΙΑΚΗ 21/8 ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/8 – ΚΥΡΙΑΚΗ 28/8 CREED Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΟΥ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ (Ώρα προβολής 20.30)

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 /8 – ΚΥΡΙΑΚΗ 4/9 Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ (παιδική)

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/9 – ΚΥΡΙΑΚΗ 11/9 ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ

Πληροφορίες

Τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού

2313302 833, 835, 936


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!