Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι και οι 26 συλληφθέντες για την «εισβολή» στη Μητρόπολη


Αθώοι για το αδίκημα της υβριστικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια θρησκευτικής λατρείας κρίθηκαν οι 26 συλληφθέντες για την εισβολή, χθες το πρωί, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στο ναό Γρηγορίου του Παλαμά. διακόπτοντας την κυριακάτικη θεία λειτουργίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκκένωση των καταλήψεων στην πόλη κατά τις προηγούμενες μέρες.

Οι 26 συλληφθέντες διέκοψαν την κυριακάτικη θεία λειτουργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκκένωση των καταλήψεων στην πόλη κατά τις προηγούμενες μέρες.
Ωστόσο, 19 εξ αυτών καταδικάστηκαν για την πράξη της απείθειας επειδή αρνήθηκαν να υποβληθούν σε εγκληματολογική σήμανση. Σε αυτούς το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή. Εκφωνώντας την απόφαση ως προς την κύρια πράξη, η πρόεδρος του δικαστηρίου επισήμανε ότι οι κατηγορούμενοι «δεν είχαν πρόθεση εξύβρισης του χώρου», προκαλώντας τον ενθουσιασμό των παρευρισκόμενων αλληλέγγυων.
Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την ενοχή των κατηγορουμένων. Η ίδια πρότεινε να απαλλαγεί μόνο ένας εκ των συλληφθέντων, που, όπως φάνηκε - κατά την ακροαματική διαδικασία - βρέθηκε τελείως συμπτωματικά στο σημείο, καθώς επέστρεφε εκείνη την ώρα στο σπίτι του από τη δουλειά. Στην περίπτωσή του, το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση. Οι υπόλοιποι απολογούμενοι, συντάχθηκαν με κείμενο που διάβασε στο δικαστήριο ο πρώτος των κατηγορουμένων, όπου εξήγησε τους λόγους της ενέργειας, εκφράζοντας - παράλληλα - την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Όπως είπε ο ίδιος, αφορμή για την εισβολή στο Ιερό Ναό του Γρηγορίου του Παλαμά, στάθηκε η κατεδάφιση του παλιού ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», αμέσως μετά την αστυνομική επιχείρηση της περασμένη εβδομάδας. Ο συγκεκριμένος χώρος τελούσε εδώ και μήνες υπό κατάληψη και φιλοξενούσε πρόσφυγες.
Σε ό,τι αφορά την κατηγορία της απείθειας, επισήμανε την αντίθεσή του στη δημιουργία «τράπεζας δεδομένων με δακτυλικά αποτυπώματα και DNA» από πρόσωπα που ανήκουν στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο.
Όλοι οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!