Χάλκινο μετάλλιο για τους Μάντη-Καγιαλή - Το 5ο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ρίο


Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, το ελληνικό πλήρωμα ιστιοπλοΐας στον τελικό των 470 ενώ έχασαν στο «νήμα» το αργυρό.

Στην medal race το πλήρωμα της Αυστραλίας - με το οποίο ουσιασικά ανταγωνίζονταν το ελληνικό πλήρωμα - έκανε ένα μοιραίο λάθος: Ο ένας εκ των δύο έπεσε στη θάλασσα, δίνοντας πλεονέκτημα στους Μάντη-Καγιαλή, να βρίσκονται μια ανάσα από το αργυρό μετάλλιο. Ωστόσο στο τελικό πρίμα, στην τελευταία σημαδούρα από ένα γύρισμα του καιρού, το ελληνικό πλήρωμα έχασε χρόνο, οι Αυστραλοί κάλυψαν την διαφορά και πέρασαν δεύτεροι. Το χρυσό μετάλλιο πήραν οι Κροάτες.
Η επιτυχία του δίδυμου της ιστοπλοΐας έφερε στην Ελλάδα το 5ο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.
«Θα έχουμε και συνέχεια» δήλωσαν
«Ξεκινήσαμε με τακτική για το χρυσό αλλά είδαμε ότι ξεκίνησαν πολύ καλά οι Κροάτες και πλέον η στόχος μας ήταν να αφήσουμε πίσω μας τους Αυστραλούς» είπαν στις πρώτες δηλώσεις τους οι χάλκινοι ολυμπιονίκες.
Τόνισαν ότι αισθάνονται πολύ υπερήφανοι και ικανοποιημένοι για την απόδοσή τους και είπαν ότι «αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς» για το μέλλον υποσχόμενοι ότι «έπεται και συνέχεια».
Συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας
Σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς τους Μάντη - Καγιαλή, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε: «Η κορυφαία ολυμπιακή διάκριση και επιτυχία σας, πανάξιος καρπός του συνδυασμού των επίπονων προσωπικών προσπαθειών σας και του υψηλού ήθους σας, ας είναι διαρκής ούριος άνεμος «στα πανιά σας» τόσο για την περαιτέρω αθλητική σας πορεία όσο και κατά την μετέπειτα εν γένει σταδιοδρομία σας. Θερμά συγχαρητήρια».

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!