Κουβανός κατέρριψε κάθε ρεκόρ -Εφτιαξε πούρο 90 μ. για τα γενέθλια του Κάστρο [φώτο]


Eνας κατασκευαστής κουβανέζικων πούρων κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος, φτιάχνοντας το μεγαλύτερο πούρο παγκοσμίως, μήκους 90μέτρων, όσο το μήκος ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου, αφιερώνοντας το στον Φιντέλ Κάστρο, ενόψει των 90ων γενεθλίων του.

«Θέλω να το αφιερώσω στον αγαπημένο μου κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο», δήλωσε ο Χοσέ Καστελάρ Κάιρο, περισσότερο γνωστός ως «Κουέτο», που έχει κερδίσει το αντίστοιχο παγκόσμιο ρεκόρ πέντε φορές στο παρελθόν.

Η Κούβα είναι γεμάτη από εκδηλώσεις για την απότιση φόρου τιμής στον Κάστρο, ενόψει των σημερινών του γενεθλίων. Νωρίτερα χθες, 90 άνθρωποι δώρισαν αίμα σε ένα μικρό σχολείο στην επαρχία Αρτεμίσα προς τιμήν του.
Ο Κουέτο κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε– για την κατασκευή πούρου 82μέτρων– με το νέο του έργο, το οποίο χρειάστηκε δέκα μέρες για να τυλίξει με την βοήθεια αρκετών βοηθών, σε ένα παλιό φρούριο της περιόδου της ισπανικής αποικιοκρατίας, με θέα τον κόλπο της Αβάνας.

Για τον 72χρονο Κουέτο, που έμαθε να τυλίγει πούρα από όταν ήταν 5ετών, αποτελεί ζήτημα εθνικής υπερηφάνειας για την Κούβα να διατηρεί το ρεκόρ.
«Ο καλύτερος καπνός στον κόσμο είναι κουβανέζικος, έτσι πιστεύω ότι η Κούβα πρέπει να διατηρήσει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο πούρο», δήλωσε, σημειώνοντας ότι ήταν μια μεγάλη πρόκληση.

Το μήκος του πούρου εξακριβώθηκε από έναν αξιωματούχο της βρετανικής πρεσβείας που δήλωσε πως θα στείλει την πληροφορία με επιστολή του στην επιτροπή των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες ζητώντας την επικύρωση του ρεκόρ.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!