Κλάδεμα ψηλών δέντρων με καλαθοφόρο ανυψωτικό όχημα σε πάρκα και στο Βοτανικό Κήπο Δήμου Παύλου Μελά



- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -

Κλάδεμα ψηλών δέντρων
με καλαθοφόρο ανυψωτικό όχημα
σε πάρκα και στο Βοτανικό Κήπο Δήμου Παύλου Μελά
Κλαδεύτηκαν από το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Παύλου Μελά, πολύ ψηλά δέντρα σε πάρκα, πεζοδρόμια, νησίδες, δενδροστοιχίες και στο Βοτανικό Κήπο της Άνω Ηλιούπολης.
Με τη βοήθεια γερανοφόρου οχήματος που διέθετε καλάθι, από το στόλο του Δήμου και εξειδικευμένου προσωπικού, ενός χειριστή του ανυψωτικού μηχανήματος και ενός τεχνίτη δενδροκηπουρού που είχαν προσληφθεί με σύμβαση δίμηνης διάρκειας για την εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών, ανανεώθηκε και διαμορφώθηκε η κόμη ψηλών δέντρων (φοίνικες, πεύκα, ευκάλυπτοι, χαμαίρωπες, λεύκες, αείλανθοι κ.α.) για λόγους συντήρησης πρασίνου και πρόληψης (κίνδυνος ατυχήματος από σπάσιμο των ξερών κλαδιών ή πτώση ολόκληρων γερασμένων, αρρωστημένων δέντρων).
Η διαμόρφωση της κόμης έγινε σύμφωνα με τις επιταγές της Επιστήμης και σκοπός του κλαδέματος είναι η ενδυνάμωση του δέντρου, το καθάρισμα της κόμης από νεκρά, ασθενή, σπασμένα και τραυματισμένα μέρη ή χαμηλά κλαδιά που μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για ανθρώπους, οχήματα και κτίρια.
Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των δέντρων που χρειάζονται κλάδεμα, από τις αρμόδιες υπηρεσίες Πρασίνου και στην προσπάθεια να ικανοποιηθούν και σχετικά αιτήματα των πολιτών, ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σε διάφορα σημεία της πόλης και συγκεκριμένα στα πάρκα Σόλωνος και του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης, επί της κεντρικής οδού Μπουμπουλίνας, στα Νεόκτιστα (περιοχή Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, δημοτικά γήπεδα πίσω από τον Άγιο Ελευθέριο Σταυρούπολης), στην 28η Οκτωβρίου (σύνορα με Αμπελόκηπους), Αμπελώνες (οδός Τριποτάμου), Μετέωρα (περιοχή εργοταξίου του Δήμου, οδός Φιλίππου κοντά στον Άγιο Ραφαήλ), πάρκο Κρύας Βρύσης (στο ύψος του θερινού σινεμά Τζένη Καρέζη), ενώ σημαντικές εργασίες έγιναν στο Βοτανικό Κήπο και στην ευρύτερη περιοχή (παιδική χαρά κτλ) όπου συναθροίζεται κοινό και πολλά μικρά παιδιά. Μάλιστα κλαδεύτηκαν και δέντρα που ήταν κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.
Τηρήθηκαν οι προβλεπόμενοι από τη νομοθεσία όροι υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, ενώ μεταφέρθηκαν όλα τα προϊόντα κλαδέματος σε σημεία που υπέδειξε η Υπηρεσία και πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου από τα ψιλά υπολείμματα της κοπής.
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης ενημερώθηκε για τις παραπάνω παρεμβάσεις από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πρασίνου Σάκη Λαζαρίδη και εξέφρασε την ικανοποίησή του.
Στις εργασίες ήταν σημαντική και η συμβολή του Τμήματος Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων και του Αντιδημάρχου Οχημάτων και Καθαριότητας Δημήτρη Αθάνατου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!