Θρίαμβος: Το πρώτο χρυσό μας χάρισε η Κορακάκη στους Ολυμπιακούς


Στιγμές θριάμβου χάρισε η Αννα Κορακάκη στην Ελλάδα, καθώς αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα των 25 μ. πιστόλι στη σκοποβολή, δύο ημέρες μετά από το χάλκινο που πήρε στο αεροβόλο 10 μ.

Η 20χρονη, στην πρώτη της συμμετοχή στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση, έγραψε ιστορία καθώς είναι η πρώτη που φέρνει δύο Ολυμπιακά μετάλλια στην Ελλάδα στην ίδια διοργάνωση, από το 1912 και ταυτόχρονα η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα που το πετυχαίνει.



Οταν η Αννα Κορακάκη, η οποία υποστηρίζεται από το Stoiximan, ανέβηκε στο βάθρο την Κυριακή, καμαρώνοντας με το χάλκινο στο στήθος, είχε μόλις χαρίσει στην Ελλάδα το πρώτο της Ολυμπιακό μετάλλιο στη σκοποβολή από το 1920. Η 20χρονη από τη Δράμα φρόντισε να μην περάσει τόσος καιρός για το επόμενο. Οι δύο ημέρες που μεσολάβησαν μεταξύ των δύο συμμετοχών της στο Ρίο ντε Τζανέιρο της ήταν αρκετές. Στον τελικό των 25 μ. πιστόλι η Κορακάκη κατάφερε να κερδίσει την Γερμανίδα Μόνικα Καρς με 8-6.

Αμέσως μετά, έτρεξε στην αγκαλιά του πατέρα και προπονητή της, Τάσου Κορακάκη. Αλλωστε, όπως παραδέχθηκε λίγα λεπτά αργότερα και η ίδια, παρότι είχαν διαφωνήσει για την τεχνική της, αποφάσισε να υπακούσει στις εντολές του κατά τη διάρκεια του αγώνα και δικαιώθηκε τόσο η ίδια όσο και εκείνος με το εκπληκτικό αποτέλεσμα που πέτυχε.

Το πρώτο χρυσό από το 2004
Το χρυσό μετάλλιο της Κορακάκη είναι το πρώτο για τα ελληνικά χρώματα σε Ολυμπιακούς αγώνες, από το 2004 και τη διοργάνωση της Αθήνας. Τότε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου είχαν ανέβει η Αθανασία Τσουμελέκα και η Φανή Χαλκιά στον στίβο, οι Θωμάς Μπίμης και Νίκος Συρανίδης στις συγχρονισμένες καταδύσεις, ο Δημοσθένης Ταμπάκος στη Γυμναστική, η Σοφία Μπεκατώτου με την Αιμιλία Τσουλφά στην Ιστιοπλοΐα και ο Ηλίας Ηλιάδης στο τζούντο.

Η πορεία της προς το μετάλλιο
Η προσπάθεια της Κορακάκη να ανέβει ξανά στο βάθρο, στο «καλό» της αγώνισμα, ξεκίνησε από το μεσημέρι της Τρίτης. Η 20χρονη πρωταθλήτρια ήταν εξαιρετική στο πρώτο σκέλος του προκριματικού, στην ακρίβεια, όπου ήταν πρώτη με 297/300. Στο δεύτερο σκέλος, την ταχεία βολή, είχε 287/300.
Ετσι, πέρασε ως δεύτερη στον ημιτελικό, με συνολικά 584 βαθμούς (100, 99, 98 & 93, 94, 100). Εκεί έκανε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση και με 19 πόντους πέρασε ως πρώτη στον τελικό για τη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου, με την Γερμανίδα Καρς δεύτερη (18).
Η πρώτη με 2 μετάλλια από το 1912
Με τη σημερινή επιτυχία της, η Αννα Κορακάκη μπήκε και σε ένα ιδιαίτερα «ολιγομελές» κλαμπ, εκείνο των Ελλήνων που κατέκτησαν πάνω από ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση και η πρώτη που το πετυχαίνει από το 1912.
Ο Κώστας Τσικλητήρας ήταν ο τελευταίος που το είχε πετύχει το 1908 και το 1912. Είχαν προηγηθεί το 1896 ο Γιάννης Ορφανίδης στην σκοποβολή, ο Σταμάτης Νικολόπουλος στην ποδηλασία, ο Διονύσης Κάσδαγλης στο τένις και ο Σωτήρης Βερσής στον στίβο και την άρση βαρών.
Τρία μετάλλια στην ίδια διοργάνωση, το 1896, είχαν πάρει ο Γιάννης Φραγκούδης στην σκοποβολή και ο Στάθης Χωραφάς στην κολύμβηση.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!