Τι θα συμβεί με τα κανάλια που δεν θα πάρουν άδεια...

Επτά μέρες πριν την έναρξη του διαγωνισμού, τα προγνωστικά για τους τέσσερις που θα καταφέρουν να κερδίσουν τις πολυπόθητες τηλεοπτικές άδειες δίνουν και παίρνουν.

Τι θα συμβεί όμως με τα κανάλια που σήμερα εκπέμπουν, αλλά δεν θα...
κατορθώσουν να εξασφαλίσουν τηλεοπτική άδεια; Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι την άλλη μέρα θα κλείσουν. Λάθος.


Ο μοναδικός φορέας που μπορεί να κλείσει ένα κανάλι είναι το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, το οποίο (μαντέψτε) αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

Για να συσταθεί το νέο ΕΣΡ πρέπει να συγκεντρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 της Βουλής. Δηλαδή η αντιπολίτευση μπορεί εύκολα να μπλοκάρει τη διαδικασία και να μη βρεθεί λύση.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουμε τα 4 κανάλια που θα εκπέμπουν νόμιμα και τα υπόλοιπα που θα εκπέμπουν παράνομα γιατί δεν θα μπορεί κανείς να τα κλείσει.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο η λογική λέει ότι οι 4 νόμιμοι, οι οποίοι θα έχουν πληρώσει για να αποκτήσουν τις άδειες, θα κινηθούν νομικά εναντίον της κυβέρνησης, προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους.

Σε κάθε περίπτωση όλα δείχνουν ότι στις 30 Αυγούστου τίποτα δεν θα τελειώσει. Το σίριαλ «Πρώτη φορά τηλεοπτικές άδειες» θα έχει πολλά επεισόδια ακόμα…

koolnews.gr

Πηγή: nonews-news.blogspot.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!