Στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τρίτη...

Λόγω της γενικής συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ και προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμμετοχή των μελών της, η ΕΣΗΕΑ κηρύσσει 5ωρη στάση εργασίας αύριο, Τρίτη, από τις... 11.00 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 5ωρης στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα αύριο Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016, ημέρα πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ. 

Στη στάση εργασίας συμμετέχουν όλοι οι συντάκτες, που εργάζονται σε όλα τα ιδιωτικά, δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) στην ΕΡΤ, στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου, ώστε να ασκήσουν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι «Οι δημοσιογράφοι παλεύουν για την αυτοτέλεια των Ταμείων και τη διασφάλιση του πόρου, ο οποίος θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά τους».

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως «τα δημοσιογραφικά Ταμεία και οι δημοσιογραφικές Ενώσεις είναι αδιαπραγμάτευτη ζώνη ανεξαρτησίας και διασφάλισης για την ελευθερία της έκφρασης, τις ΣΣΕ και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για υπεύθυνη ενημέρωση».

Πηγή: nonews-news.blogspot.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!