Αναχώρησαν χθες από την Καλαμαριά τα ΑΜΕΑ για τις καλοκαιρινές διακοπές τους




                                                                                 Καλαμαριά 23 – 08 - 2016

                                                   
                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναχώρησαν χθες από την Καλαμαριά τα ΑΜΕΑ για τις καλοκαιρινές διακοπές τους

Ογδόντα τέσσερα άτομα, έφηβοι και νέοι με αναπηρίες αναχώρησαν
χθες Δευτέρα 22 Αυγούστου στις 11 το πρωί για τις κατασκηνώσεις «ΤΣΑΦ-ΤΣΟΥΦ» που βρίσκονται στο Ορφάνι του νομού Καβάλας, στο πλαίσιο του προγράμματος που πραγματοποιεί με ιδιαίτερη ευαισθησία ο Δήμος Καλαμαριάς.
Από νωρίς το πρωί τα παιδιά, ιδιαίτερα χαρούμενα, με τον αυθορμητισμό της νιότης μαζί με τις αποσκευές τους και συνοδευόμενα από τους γονείς, συγκεντρώθηκαν στο σημείο αναχώρησης, μπροστά στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα. Γύρω στις έντεκα επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία μαζί με τους ισάριθμους εκπαιδευμένους συνοδούς και ξεκίνησαν το ταξίδι για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.
Εκεί τα παιδιά θα φιλοξενηθούν για δεκαπέντε ολόκληρες ημέρες απολαμβάνοντας το κολύμπι στη θάλασσα και την πισίνα, και το παιχνίδι . Παράλληλα επιστημονική επιτροπή αποτελούμενη από ειδικούς ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσιοθεραπευτές αλλά και γιατρό καθώς επίσης και νοσηλευτικό προσωπικό θα παρακολουθεί όλο το 24ωρο τα παιδιά στη διάρκεια της θερινής τους απόδρασης.

Σε ένα χώρο προσβάσιμο, ειδικά διαμορφωμένο με τεχνογνωσία και εμπειρία πολλών ετών στο κομμάτι της αναπηρίας , δίνεται η δυνατότητα στους συνδημότες να περάσουν όμορφα, να δοκιμάσουν σπορ που δεν έχουν την ευκαιρία να γευτούν το υπόλοιπο διάστημα, να αναπτύξουν ποικίλες άλλες δραστηριότητες, να δημιουργήσουν φιλίες, και να ζήσουν το όνειρο της κατασκήνωσης .

Η κατασκηνωτική αυτή περίοδος που οργανώνει ο Δήμος εδώ και αρκετά χρόνια, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί, δίνει την ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά να ξεφύγουν από το οικογενειακό περιβάλλον για κάποιο διάστημα, να αυτονομηθούν κατά κάποιο τρόπο, να ζήσουν δύο εβδομάδες με φίλους, να αναπτύξουν συνεργασίες με συνοδούς και άλλα παιδιά και να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους. Έχουν πλάι τους ανθρώπους με μεράκι και αγάπη προς αυτά, με ήθος και σεβασμό προς την προσωπικότητά τους, που θα τους βοηθούν σε κάθε προσπάθειά τους. Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι την Κυριακή 28 Αυγούστου είναι η ημέρα του επισκεπτηρίου των Γονέων. Συγκεκριμένα οι γονείς φιλοξενούνται εάν θέλουν στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης και βιώνουν με τα παιδιά τους τις δραστηριότητες μιας ολόκληρης μέρας, ενώ παράλληλα έχουν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν τις δημιουργίες των παιδιών τους που έφτιαξαν όλες τις ημέρες της παραμονής τους.
Η επιτυχία πάντως αυτής της κατασκηνωτικής δράσης φαίνεται από την προσμονή των παιδιών όλο το χειμώνα να έρθει το καλοκαίρι για την κατασκήνωση, να βρουν τους φίλους τους από άλλες περιοχές, να περάσουν όμορφα, να διασκεδάσουν, να παίξουν, να επικοινωνήσουν και να καταστρώσουν το πρόγραμμα της επόμενης καλοκαιρινής περιόδου.
Οι κατασκηνωτές θα ολοκληρώσουν τις διακοπές τους στις 5 Σεπτεμβρίου και θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!