Γαλλία: Μουσουλμάνοι πήγαν στην κυριακάτικη Λειτουργία -Ενδειξη αλληλεγγύης μετά τη δολοφονία του ιερέα


Μουσουλμάνοι πιστοί σε πολλές περιοχές της Γαλλίας και της Ιταλίας παραβρέθηκαν σε λειτουργίες που τελέστηκαν σε καθολικούς ναούς χθες, Κυριακή, σε μια ένδειξη αλληλεγγύης μετά τη δολοφονία του Γάλλου ιερέα στη Νορμανδία από ισλαμιστές.

Οι δράστες εισέβαλαν οπλισμένοι με μαχαίρια στο καθολικό ναό του Σεντ Ετιέν ντι Ρουβρέ, στη δυτική Γαλλία, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μια λειτουργία, την 26η Ιουλίου κι αφού ανάγκασαν έναν 85χρονο ιερέα να γονατίσει, του έκοψαν τον λαιμό. Την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Ο μουφτής του Μεγάλου Τεμένους του Παρισιού, Νταλίλ Μπουμπακέ, που είναι επίσης πρόεδρος του Γαλλικού Συμβουλίου Μουσουλμανικής Πίστης παρέστη σε μια πρωινή λειτουργία στον καθεδρικό ναό της Παναγιάς των Παρισίων στο κέντρο του Παρισιού.
Και στη Βασιλική του Σεν Ντενί, στα περίχωρα της γαλλικής πρωτεύουσας, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες καθολικοί όπως επίσης ένας πολλοί μουσουλμάνοι και πιστοί από άλλες θρησκείες, που αποφάσισαν να δώσουν το παρόν αφού οι θρησκευτικές αρχές στη Γαλλία ζήτησαν από τους πολίτες να επιδείξουν συμπόνια και αλληλεγγύη προς την καθολική κοινότητα.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένη που προσκαλέσαμε μουσουλμάνους. Συμμεριζόμαστε κι εμείς την οδύνη τους, της οδύνη όλων εκείνων που υποφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς η Ντανιέλ Λιντό, μια καθολική πιστή που παρακολούθησε τη λειτουργία.
Μεταξύ εκείνων που παραβρέθηκαν ήταν μια μουσουλμάνα, η Χαγιάτ, η οποία πήγε μαζί με τον σύζυγό της και τα παιδιά της.
«Αυτό ήταν βασικά ένα μήνυμα ενότητας, εκτός της ειρήνης, επρόκειτο πραγματικά για ένα μήνυμα ενότητας» επισήμανε.
Ιμάμηδες που εκπροσωπούσαν τις μουσουλμανικές κοινότητες παραβρέθηκαν επίσης σε λειτουργίες σε πολλές πόλεις της Ιταλίας μεταξύ αυτών στην εκκλησία Αγία Μαρία του Τραστέβερε στη Ρώμη και στο ναό Αγία Μαρία του Καραβάτζο στο Μιλάνο.
«Σας ευχαριστούμε, όλους εκείνους τους Ιταλούς που πιστεύουν στην ισλαμική θρησκεία κι οι οποίοι κατηύθυναν τις κοινότητές τους στο μονοπάτι του θάρρους εναντίον του φονταμενταλισμού» έγραψε στο Twitter o υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!