Η... τέχνη των ελιγμών…

Ένα καλοκαίρι… ανέμελο, εξελίσσεται σε… πανηγύρι για τον Αλέξη Τσίπρα, σε επίπεδο στρατηγικής και επικοινωνιακών σχεδιασμών, με προφανή στόχευση να “μαζέψει” ένα μέρος της τεράστιας φθοράς που έχει υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά...
και ο ίδιος προσωπικά.

Ο Πρωθυπουργός έχει ανοίξει τις τελευταίες εβδομάδες μια βεντάλια θεμάτων. Κεντρικών θεμάτων. Από τον εκλογικό νόμο μέχρι την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Και από τις νέες τηλεοπτικές άδειες, μέχρι το ροκάνισμα της διαπλοκής.

Θέματα τα οποία η αντιπολίτευση προσεγγίζει ως επικοινωνιακούς αποπροσανατολισμούς. Δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα η άποψη αυτή. Μιλάμε ωστόσο για πολιτική στρατηγική. Δηλαδή, την τέχνη του εφικτού. Και για να επιβιώσει κάποιος, πρέπει να επενδύει σε τέτοιους αποπροσανατολισμούς.

Είναι επίσης προφανές ότι με τις κινήσεις του ο Αλέξης Τσίπρας έχει μπερδέψει την αντιπολίτευση. Την έχει αποπροσανατολίσει. Και κρατάει για τον εαυτό του το πλεονέκτημα του καθορισμού της ατζέντας.

Θεωρητικά, κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, από τη στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκεται σε προφανή πολιτική αδυναμία, έχοντας αθετήσει τις περισσότερες υποσχέσεις της προς το εκλογικό σώμα. Πολύ περισσότερο, υπό το βάρος της φοροκαταιγίδας που βιώνει η κοινωνία.

Και όμως… συμβαίνει. Και αυτό πρέπει να προβληματίσει την αντιπολίτευση, κυρίως την Αξιωματική...

ysterografa.gr

Πηγή: nonews-news.blogspot.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!