Ο βασιλιάς του μπακλαβά συνελήφθη


Ανάμεσα στα 187 εντάλματα σύλληψης επιχειρηματιών από την εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης βρίσκονται αυτά του προέδρου της τουρκικής ομοσπονδίας επιχειρηματιών και βιομηχάνων (TUSKON), αλλά και των δύο αδελφών που διοικούν τις αλυσίδες μπακλαβά «Γκιουλίογλου».
Ο Faruk και ο Nejat Güllü διαχειρίζονται δύο ξεχωριστές αλυσίδες εστιατορίων, όπου πωλούνται τα παραδοσιακά τουρκικά επιδόρπια. Ο δεύτερος δήλωσε πως ποτέ δεν θα υπερασπιζόταν μία τρομοκρατική οργάνωση και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα απαλλαγεί από τις κατηγορίες.
Μεταξύ των επιχειρήσεων που μπήκαν στο στόχαστρο είναι και οι δύο εταιρείες κατασκευής ενδυμάτων Aydinli και Eroğlu Holding, που διοικούν μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης, σύμφωνα με το CNN Türk
Η Eroğlu, που είχε έσοδα 490 εκατομμυρίων λιρών τον περασμένο χρόνο, ανέφερε ότι δεν είχε δεσμούς με οποιαδήποτε εταιρεία που παρέχει χρηματοδότηση στο κίνημα του Γκιουλέν, όπως μεταδίδει η Hürriyet στην ιστοσελίδα της.
Ο γενικός εισαγγελέας διέταξε επίσης την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των 187, διότι και αυτοί φέρονται να συνδέονται με το κίνημα του Γκιουλέν σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.
Κατά τη διάρκεια της ευρείας επιχείρησης από αστυνομικούς της διεύθυνσης οικονομικών εγκλημάτων συνελήφθησαν σήμερα 60 ύποπτοι, μεταξύ των οποίων επικεφαλής μεγάλων επιχειρήσεων.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!