ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Για ένα δημόσιο φορέα αστικών συγκοινωνιών


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Θεσσαλονίκη 19/8/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για ένα δημόσιο φορέα αστικών συγκοινωνιών

Το Σωματείο Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ αποφάσισε σήμερα την επ' αόριστον συνέχιση των κινητοποιήσεών του με επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016. Με κύριο αίτημά του την καταβολή των δεδουλευμένων, το σωματείο ουσιαστικά ζητά από την κυβέρνηση την επί πλέον χρηματοδότηση του οργανισμού.
Αυτό όμως που δε λέει, είναι πως το κράτος, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του αρμόδιου υπουργού, δε χρωστά ούτε ένα ευρώ στον ΟΑΣΘ και πως υπεύθυνη για την 3μηνη καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων είναι αποκλειστικά η διοίκηση της εταιρίας. Μιας ιδιωτικής και όχι δημόσιας εταιρίας η οποία είναι και η μόνη υπεύθυνη για τη μισθοδοσία των εργαζομένων. Για το λόγο αυτόν η απεργία πρέπει να στρέφεται ενάντια στη διοίκηση και όχι ενάντια στην κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, θεωρώντας απαράδεκτο το να μην πληρώνεται άνθρωπος που προσφέρει εργασία, τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων και ζητά από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της.
Το πρόβλημα με τις συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη, οι κακές υπηρεσίες που προσφέρονται και η εντεινόμενη δυσαρέσκεια των πολιτών είναι αποτέλεσμα της εκμετάλλευσης από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ της μονοπωλιακής θέσης που κατέχει.
Πιστεύουμε πως η λύση στο πρόβλημα είναι ένας δημόσιος φορέας αστικών συγκοινωνιών ο οποίος θα λειτουργεί στη βάση της εξυπηρέτησης των πολιτών και όχι του κέρδους. Αυτός θα περιλαμβάνει το λεωφορείο σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση και επέκταση του δικτύου μετρό, τη γραμμή τραμ συμπληρωματικά και τη θαλάσσια συγκοινωνία.

Το γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!