Στη Θεσσαλονίκη οι επαγγελματίες μαθαίνουν ρώσικα για να υποδέχονται τους τουρίστες


Νέο πρόγραμμα εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας για τον τουρισμό πρόκειται να λειτουργήσει από τον Οκτώβριο στο Δήμο Θεσσαλονίκης καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα ρωσικής γλώσσας για συγκεκριμένες ομάδες επαγγελματιών και η ζήτηση είναι μεγάλη.

 Τα παραπάνω ανέφερε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης για δράσεις παιδείας Αναστάσιος Τελίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM".
"Κάθε ένα από τα τρία τμήματα που δημιουργήθηκαν στον κύκλο μαθημάτων ρωσικής γλώσσας επαγγελματικής ορολογίας είχε διαφορετική θεματική: εργαζόμενους σε αεροπορικές εταιρείες (αεροσυνοδούς και πιλότους), αυτοαπασχολούμενους και επιχειρηματίες της πόλης που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώση στη ρωσική γλώσσα και ξενοδοχοϋπάλληλους ή επαγγελματίες στον επισιτιστικό κλάδο" σημείωσε ο κ. Τελίδης και είπε ότι οι συμμετέχοντες εργάζονται οι πιο πολλοί, έχουν έρθει σε επαφή με τουρίστες από τις ανατολικές χώρες και αντιλαμβάνονται η ρωσική γλώσσα είναι ένα πολύ χρήσιμο εφόδιο γι αυτούς.
"Στρατηγική μας επιλογή είναι η ενίσχυση του τουρισμού" υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι είναι η πρώτη χρονιά που υλοποιήθηκαν μαθήματα επαγγελματικής ορολογίας και η τρίτη που υλοποιείται πρόγραμμα εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας για τον τουρισμό ευρύτερα.
Για το ενδιαφέρον του κόσμου είπε ότι είναι πολύ μεγάλη η ανταπόκριση καθώς, από τις πρώτες ώρες που βγαίνουν οι ανακοινώσεις οι θέσεις συμπληρώνονται. Σχετικά με το νέο πρόγραμμα που θα λειτουργήσει από τον Οκτώβριο σχολίασε: "είναι ένας ακόμη κύκλος εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας για τον τουρισμό που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ομίλου Μουζενίδης Γκρουπ σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η έναρξή του θα γίνει τον Οκτώβριο και οι αιτήσεις θα γίνουν το Σεπτέμβριο. Καλώ τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθούν τόσο τη σελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης όπου γίνονται οι σχετικές αναρτήσεις όσο και τη σελίδα που διατηρούν στο facebook τα κέντρα διά βίου μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!