Σαρκοζί: Θα απαγορεύσω τα μουσουλμανικά μαγιό αν εκλεγώ πρόεδρος

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, που αποφάσισε να μπει στην κούρσα των υποψηφίων για να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα το 2017, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη νότια Γαλλία, ότι θα ψηφίσει έναν νόμο που θα απαγορεύσει τα μουσουλμανικά γυναικεία μαγιό «σε ολόκληρη την επικράτεια της Δημοκρατίας».

«Αν χρειαστει θα αλλάξει και το Σύνταγμα ώστε να απαγορευθούν τα μπιρκίνι. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα» ανέφερε ο Σαρκοζί.. 

Θυμίζουμε ότι προημερών το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας, ανέτρεψε την απαγόρευση του ενδύματος «burkini» στις γαλλικές παραλίες, την ώρα που η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ, δείχνει διχασμένη...

Ο Σαρκοζί αγωνίζεται για να αυξήσει τη δημοτικότητά του καθώς στις δημοσκοπήσεις ενόψει των προκριματικών για το χρίσμα του κόμματος των Ρεπουμπλικανών, προηγείται μέχρι στιγμής ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!