Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας: "Ελάτε στη σχεδία μας "Θεσσαλονίκη: 19/08/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη–Ν.Π.Δ.Δ., (N.4109/2013), αποτελεί ένα από τα 12 Κέντρα που προέκυψαν ανά την επικράτεια από τη συνένωση όλων των πρώην Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας.
Στα πλαίσια των δράσεων που αναπτύσσει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και σε συνέχεια των προηγούμενων πετυχημένων καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο Λιτόχωρο οργανώνει για 3η χρονιά την εκδήλωση-συνάντηση:

«Ελάτε στη σχεδία μας»
στις 02 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00,
στην Πλάκα Λιτοχώρου,
στο πρώην camping Μινέρβα, το οποίο πρόκειται να μετεξελιχθεί σε Κέντρο Εκπαίδευσης στην Αυτονομία των Ατόμων με Αναπηρία και με το όνομα «ΑΘΗΝΑ’». Στην πρότυπη αυτή δομή άτομα και ομάδες Ατόμων με Αναπηρία, ανεξαρτήτως ηλικίας ή βαθμού αναπηρίας θα εκπαιδεύονται στην αυτόνομη διαβίωση με σκοπό τη βελτίωση ποιότητας της ζωής τους. Θα δημιουργηθεί ένα εργαστήρι ζωής και πολιτισμού, με αξιοποίηση του πλούσιου φυσικού και ιστορικού περιβάλλοντος της περιοχής, που θα μετατρέψει το χώρο σε ένα τόπο συνάντησης ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει στη δημιουργία Αναπτυξιακής προοπτικής για την Πρόνοια.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται αφενός, με αφορμή το κλείσιμο των θερινών προγραμμάτων εκπαίδευσης στην αυτονομία, όπου συμμετείχαν φιλοξενούμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και για την πρόσφατη αποκτηθείσα άδειας ίδρυσης του Διεθνικού Κέντρου «ΑΘΗΝΑ’». Τέλος στην εκδήλωση θα τιμηθούν μεγάλοι χορηγοί του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, οι οποίοι παρ όλες τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες παραμένουν αρωγοί στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Την εκδήλωση διοργανώνει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Δήμο Δίου-Ολύμπου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Το δε πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

«Ελάτε στη σχεδία μας»


18:00-18:30 Προσέλευση
18:30-19:00 Έναρξη
Χαιρετισμό απευθύνουν:
 • Η α. Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής
Αλληλεγγύης, κα Θεανώ Φωτίου
 • Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της
Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
κ.κ. Γεώργιος
 • Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας,, Θεματική Αντιπεριφερειάρχης
Πολιτισμού- Παιδείας & Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κα Σοφία Μαυρίδου
 • Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Κώστας Δημόπουλος
 • Εκπρόσωπος της γειτονίας Θεόφιλος Πασχαλίδης
 • Ομιλία της Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής
Μακεδονίας, κ. Συλβάνα Καρασαββίδου

Βραβεύσεις μεγάλων χορηγών

 1. «Feminam», Χορογραφία Μ. Καραπαναγιώτη από την ομάδα σύγχρονου χορού «Δρυάδες εν πλω»
 2. «Ανοίγοντας τα φτερά μας», από τα παιδιά του προγράμματος «Αετόπουλα», του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΚΜ)
 3. «Που πάει το χαμόγελο όταν φεύγει» χορογραφία Χ. Κισσά από ομάδα περιθαλπομένων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων ο «Άγιος Παντελεήμων», παράρτημα του ΚΚΠΚΜ
 4. «Camping Αθηνά» θεατρικό παιχνίδι από ομάδες παιδιών του «Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης» και «Αγίου Δημητρίου», παραρτήματα του ΚΚΠΚΜ. Με την υποστήριξη από τη Θεατρική ομάδα «ΜΩ» Κατερίνης
 5. H χορευτική ομάδα «ΣΙΡΡΙΣ» του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Σερρών παράρτημα του ΚΚΠΚΜ χορεύει παραδοσιακούς χορούς
 6. Θρακιώτικοι χοροί από τον «Πολιτιστικό Όμιλο Κυριών Λιτοχώρου» του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

 • Ακολουθεί μπουφές
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

«Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης»


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!