Σόιμπλε: Διαφωνώ με όσα κάνει ο Ερντογάν αλλά πρέπει να συνεργαστούμε


Τις εκκλήσεις πολιτικών της γερμανικής αντιπολίτευσης να σταματήσει κάθε συνεργασία με την Τουρκία απέκρουσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο υπουργός οικονομικών έκρινε πως η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται μαζί με την Άγκυρα για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών.
Ο Σόιμπλε, στέλεχος της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του συντηρητικού κόμματος του οποίου ηγείται η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, επέμεινε πως θεωρεί σημαντικό να συνεχιστεί η συνεργασία με την κυβέρνηση του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που κάνει ο Ερντογάν, αλλά δεν συμφωνώ (στη θέση) ότι (...) θα έπρεπε να τερματίσουμε τη συνεργασία μαζί του», είπε ο Σόιμπλε μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση του κόμματός του στο Ροστόκ, στη βόρεια Γερμανία. «Είναι προς το συμφέρον μας να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε» με την τουρκική κυβέρνηση, πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!