Ιταλία: Στους σεισμόπληκτους ο Ρέντσι – Κανείς δεν θα μείνει αβοήθητος

Τις περιοχές που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ θα επισκεφτεί τις επόμενες ώρες ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι. Σε διάγγελμά του προς τον ιταλικό λαό, ο Ρέντσι υποσχέθηκε πως κανείς δεν θα μείνει αβοήθητος.

"Δεν πρόκειται να μείνει κανένας μόνος του και αβοήθητος", είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό μήνυμά του, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και στους κατοίκους που έχασαν τα σπίτια τους από τον σεισμό που έγινε τα ξημερώματα.

"Σε στιγμές μεγάλης δυσκολίας η Ιταλία δείχνει το καλύτερό της πρόσωπό", πρόσθεσε ο Ρέντσι ο οποίος ευχαρίστησε για τη γενναιόδωρη συμβολή της την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, αλλά και το σύνολο των εθελοντών.

"Πρέπει να προετοιμαστούμε για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης των επόμενων ημερών, αλλά τώρα η απόλυτη προτεραιότητα είναι να σωθούν ζωές σκάβοντας στα συντρίμμια", πρόσθεσε και ανακοίνωσε ότι το απόγευμα θα βρεθεί σε περιοχές που επλήγησαν.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ματαίωσε το ταξίδι που επρόκειτο να κάνει την Πέμπτη (25.08.2016) στο Παρίσι για τη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Το ανακοίνωσε στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, κατά τη συνομιλία τους μετά τον καταστροφικό σεισμό. Με τον Ρέντσι επικοινώνησε και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του και προσφέροντας τη βοήθεια της Ρωσίας στην αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Πηγή: www.newsit.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!